TOBB MUĞLA’DA FEN LİSESİ YAPTIRACAK

Friday, 09.10.2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Muğla Odaları ve Milli eğitim adına Valimiz Amir ÇİÇEK, TOBB ve Muğla Odalarının ortak olduğu, Fen Lisesi projesi için protokol imzaladılar.Muğla'mıza hayırlı olmasını dileriz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ‘81 İlde 81 Eğitim Kurumu’ projesi kapsamında Muğla ’da yaptıracağı Fen Lisesi’nin protokolü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından imzalandı.
Muğla’nın Menteşe ilçesinde 90 dönümlük eğitim kampüsü alanında TOBB tarafından yaptırılacak Fen Lisesi’nin protokolü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitim kurumlarının Türkiye’nin geleceği olduğunu ve geleceğe yatırım yapıldığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “81 ilde 81 eğitim tesisi yapmak için bir karar aldık. Zaman zaman bana soruyorlar eğitim senin işin mi diye. Bizim ta atalarımızdan gelen bir sosyal sorumluluk geleneğimiz var. Vakıf anlamında, vakıf eserlerine baktığımız zaman vakfı ortaya çıkaran yine bizim atalarımız. Avrupa  bizden sonra sosyal sorumluluğun anlamını öğrendi. Bir iş adamı olarak söylüyorum, her türlü yatırımın bir riski vardır. Kâr da edersiniz, zarar da edersiniz. Ama bir yatırım var ki, yaptığınız yatırımdan kesinlikle zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırım. Eğitime yapılan yatırımda insanı kazanırsınız, şehri kazanırsınız, ülkeyi kazanırsınız. Hayırlı bir iş yaptığınız zaman ölseniz bile yani gerçek hayata geçseniz bile, bu dünyada ve insanlara faydalı bir iş yapamazsanız bile o eserlerden faydalanıldığı sürece artı haneniz devam eder” dedi.
Vali Amir Çiçek ise, ekonomiyi ve üretimi ortaya çıkaracak tek bir gerçek olduğunu, bunun da eğitimden geçtiğini söyledi. Vali Çiçek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliğimizin 81 ilde 81 eğitim kurumu projesi ülkemizin geleceği demek. Bu anlamda sayın TOBB Başkanımıza, yönetim kuruluna, yerel oda ve borsa başkanlarımıza eğitime verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Muğla’da açılacak olan Fen Lisesi’nin ülkemize hayırlı insan yetiştirmesini diliyorum” diye konuştu.
Protokol imza törenine FethiyeBodrumMarmarisMilas ve Muğla Ticaret Odaları ile Muğla Ticaret Borsası başkanları katıldı. Protokol, Vali Amir Çiçek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasında imzalandı.