KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU MUĞLA ODALARINI BULUŞTURDU

Friday, 04.12.2015

Çalışmalarına hız katan Kadın Girişimciler Kurulu, gerçekleştirmeyi planladıkları proje kapsamında Muğla Odaları Genel Sekreterleri ve proje birimlerini bir araya getirdi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi (KGK), önemli bir projeye adım atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Muğla Odaları ile birlikte proje değerlendirme ve geliştirme toplantısı düzenleyen KGK, 2 Aralık Çarşamba günü, Odaların Genel Sekreterleri ve proje ekiplerini MUTSO’da ağırladı. Marmaris Ticaret Odasını Temsilen KGK Başkanı Ayşe Aras Gürkök, Genel Sekreter Taşkın Baykara, Projeler Sorumlusu Miray Apak Katıldılar.

 

KGK İl İcra Komitesi Başkanı Dr. Aslı Karataş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya MUTSO Genel Sekreteri Mehmet Çüçen, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Genel Sekreteri  Füsun Şahin ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) Genel Sekreteri Taşkın Baykara’nın yanı sıra MUTSO Proje Ekibi Elvan Kocagöz ve Burcu Öztürk, MTO Proje Sorumlusu Eylem Miray Apak, Bodrum Ticaret Odası  Proje Sorumlusu Saadet Kablı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Proje Sorumlusu Gülay Aytaç, FTSO Personeli İlkkan Büyüktahancı, İl KGK Üyesi Yıldız Basdırmacı, KGK İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Yasemin Çınar ve Feray Serat, İcra Komitesi Üyeleri Nihal Tataroğlu, Nedret Erboy, Münüre Uysal, Ayşe Aras Gürkök ve Nigar Kumral katıldı.

 

Katılımcılar KGK’nın gerçekleştirmeyi hedeflediği proje hakkında beyin fırtınası yaptı. Toplantıda, hedeflenen projenin, kadının ön plana çıkartılması, kadın girişimcilerin arttırılması, Muğla’ya katma değer sağlanması ve ilin kalkınmasına katkı sağlayacak doğrultuda bir hedef oluşturuldu.

 

 Proje önümüzdeki süreçte, hatların kesinleşmesi ve Oda Yönetimlerinin onay ve desteklerinin alınmasının ardından açıklanarak çalışmaları başlatılacak.