LONDRA WORL TURİZM MARKET FUARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Tuesday, 08.12.2015

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BAYSAL; YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI S.MUTLU AYHAN, GENEL SEKRETER YARD. MEHMET ERĞÜCÜ, EĞİTİM PROJE DANIŞMANLIK BİRİM SORUMLUSU EYLEM MİRAY APAK LONDRA WORL TURİZM MARKET FUARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR.

Fuar öncesi, Ağustos ayında stand kiralanması ve fuar desteği konusunda Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmalar ve görüşmeler yapılmış;  resmi taleplerimize olumlu yanıt aldıktan sonra, www.mto.org.tr ve Facebook hesabımızdan üyelerimize duyuru yapılarak Fuara tanıtım materyali götürmek isteyenlerin Odamıza başvurması çağrısında bulunulmuştur.

 

Üyelerimiz tanıtım materyallerini Londra’ya götürmek üzere Odamıza teslim etmiş; Odamız da destinasyon olarak Marmaris’in tanıtımında ne tür faaliyetler yürütmesi gerektiğini tartışmak üzere Ekim ayında 4 adet toplantı gerçekleştirilmiştir.

WTM’ye tanıtım materyali olarak götürülecek kitap, broşür..vs materyallerin etkisinin az olduğu, daha çok kısa film, harita, tadımlık ürünler ile hatıra değeri olan ürünlerin götürülmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Bu amaçla, Marmaris Alternatif Turizm Haritası, Rota Marmaris Kısa Filmi (İng.), Marmaris magnetleri, Rota Marmaris badgeleri ve Rota Marmaris tanıtım kitapları (10 adet), tadımlık lokum götürülmüştür.

 

Avrupa holünde yer alan Odamız, yer aldığı holdeki diğer ülkelerin hazırlıklarını incelemiş; fuarın ilk günü, hem GEKA hem de Bakanlık standında yer alarak ilçemizin tanıtımı için bilgilendirmelerde bulunulmuştur. GEKA Genel Sekreteri Sayın Süleyman ALATA ve Uzman Personel Metin MERT bey ile standımızı ziyaret eden ziyaretçilere ilçemiz ve Denizli Aydın Muğla Bölgemiz hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Fuarın ikinci günü, fuar programı içerisinde yer alan Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü, EuroReports ve TravelPerspective tarafından verilen seminer ve toplantılara katılındı. Bu seminerlerin ana konusu turizmde sosyal medya kullanımının önemi, turizmde yeni trendler ve turizm ekonomisiydi. Özellikl #askgudmundur, #epicestonia ve #floatinghouse sosyal medya kampanyaları sorumluları ile görüşmeler yapıldı. Bu kampanyaların video ve siteleri incelendi. Ayrıca  Büyükelçimiz Sayın Abdurrahman BİLGİÇ standımızı ziyaret etmiştir.

Fuar alanında yer alan Güney Amerika; Uzakdoğu ve Latin Amerika holleri gezildi. Bu hollerde tanıtım üzerine yoğun bir çaba gösterildiği; interaktif tanıtım yöntemlerinin (yöresel öğeleri içeren kartpostal baskılarının yapılması; yöresel karakterlerle selfie; yöresel tatların sunulması; stereobox dağıtılması) kullanıldığı gözlenmiştir. Yine yöresel müzik gösterileri de Amerika ve Uzakdoğu holünün çok ziyaretçi çekmesini sağlamıştır.

 

Odamız, Rota Marmaris tanıtım materyallerini ve Marmaris magnetlerini, sadece basın mensuplarının girebildiği bir salonda dağıtmış ve neticede yabancı basının standımıza gelmesi sağlanmıştır. Uluslararası basından, uçaklarda tanıtım filmleri gösteren AROUND THE WORLDve TTG MEDIA standımızı ziyaret ederek Rota Marmaris filmini almış ve uçaklarda gösterimi konusunda görüşmeler yapılmıştır. Yine Rota Marmaris Alternatif Turizm Haritası ile standımızı ziyaret eden ve spor turizmi özellikle bisiklet turizmi ile ilgilenen COSTARD bu konuda Marmaris ile çalışabileceklerini dile getirmiştir. İletişim bilgilerimiz kendisiyle paylaşılmıştır.

3.günde kendi holümüzde yer alan online acenteler gezilmiş ve Marmaris destinasyonu için görüşmeler yapılmıştır. HOTELIER, JANET REDLER TRAVEL, BUSY ROOMS, TRAVEL TO MARKETING, REVIEWPRO, ROOMSXML.COM, VOGLR TRAVEL,  TRAVCO, REZLIVE.COM, ABREU ONLINE, LIBERTY INTERNATIONAL TOURISM, ADONIS, ALMOSAFER, SUNHOTELS. görüşülen acentelerdir. Tüm firmalar Marmaris’i destinasyon olarak almak istediklerini; ancak muhatap bir aracı acentenin gerekliliği ile Dalaman Havalimanına uçuş sıklığının önemini vurgulamıştır.

Online acenteler aynı zamanda otel seçimlerinde web sayfalarının ve sosyal medya hesaplarının turistler tarafından incelendiğini de dile getirmiştir.

Marmaris’e yaz-kış turizm imkanı sağlayacak diğer bir turizm kolu olan engelli turizmi de fuarın gündeminde yer almıştır. Görüşmelerimiz esnasında, ACCESSIBLE TURKEY isimli firma, Marmaris’te engelli turizmi için renovasyonların yapılması durumunda Marmaris’e gelmek isteyen birçok yabancının olduğunu dile getirmiştir.