Marmaris Ticaret Odası Travel Turkey Fuarında

Tuesday, 15.12.2015

İzmir’de 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen, birçok ülke ile yüzlerce kentin buluştuğu “Travel Turkey  Fuarı”nda Marmaris Ticaret Odası (MTO) da ilçenin yanı sıra yöresel ürünlerinin de tanıtımı için stant açtı.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 9.’su gerçekleşen ‘Travel Turkey’de MTO, da Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) sağladığı destekle stant açtı.

İlk gününden itibaren ziyaretçi akınına uğramaya başlayan Fuarda,  GEKA'ya ayrılan alanda bulunan stantta  Marmaris’in doğal zenginliklerini ve güzelliklerini gözler önüne seren tanıtım materyallerinin yanısıra  MTO'nun sosyal projesi olan Bal Evi'nin ürünleri çam balı, çam kolonyası ile şeker yerine bal kullanılarak üretilen lokum da yer aldı. MTO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Başkan Yardımcısı Mutlu Ayhan ve Genel Sekreteri Taşkın Baykara da, ilk gün fuar alanında hazır bulundu. Başkan Mehmet Baysal, aralarında ‘Travel Turkey’in partner ülkesi Kosova ile Yunanistan adalarının da bulunduğu bir çok tatil destinasyonun standlarını gezerek incelemeler, yerel yöneticiler ve turizmcilerle fikir alışverişi yaptı. Vali Yardımcısı Kamil Köten ile birlikte de Muğla menşeli diğer stantları ziyaret etti. Başkan Baysal, Marmaris’in markalaşması adına yürüttükleri tanıtım faaliyetlerini titizlikle sürdürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Marmaris Bal Evi Müdürü Yılmaz Yorulmaz  ile Genel Sekreter Mehmet Erğücü ise fuarın sürdüğü 4 gün boyunca ilçeyi ve ürünlerini tanıtmak adına görev yaptı. Yılmaz Yorulmaz ile Mehmet Erğücü, temas ve izlenimlerini ise hergün sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Rota Marmaris tanıtım filminin de dev ekrandan gösterildiği stantta ziyaretçilere ikram edilen lokum ve kolonya büyük ilgi gördü. İç pazarın sektör temsilcileri ve bölge müdürleri ile (ETS Tur, tatilbudur. com, Jolly tour tatilvitrini. com, butikoteller.com) ikili görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerin tüm detayları ve fuar hakkındaki tüm veriler önümüzdeki günlerde Oda tarafından rapor olarak yayınlanacağı açıklandı.