Ciddde Ekonomi Forumu 2016

Monday, 15.02.2016

Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderdiği 28.01.2016 tarihli yazıda Suudi Arabistan Krallığı Kralı Salman bin Abdul Aziz ve Mekke Vilayeti

Valisi Ekselanslan Prens Khalid Al Faisal himayelerinde, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, "15. Cidde Ekonomi Forumu (JEF-2016)" nun, 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla; 1999 yılından itibaren düzenlenen Forum'un bölgesel ve uluslararası iktisadi ve sosyal konuları ele aldığını ve Ortadoğu'nun öncü stratejik forumu olduğu belirtilmektedir. Söz konusu Forum'a mevcut ve geçmiş devlet başkanları, bakanlar, sanayi liderleri, şirket yöneticileri, girişimciler, akademisyenler ve medya temsilcilerinden oluşan yı llık 2000 katılımcının katılım sağladığı bildirilmektedir. JEF 2016'da "Kamu Özel Ortaklığı: Etki için Işbirliği" temasıyla, Planlama ve Ekonomi Bakanlığı ortaklığı ile, INSEAD İşletme Okulu ve Girişimcilik Kuruluşu (EO) işbirliğinde Suudi Arabistan'ın özeleştirilmesi kapsamında Kamu Özel Ortaklığı konusunun ele alınacağı bildirilmektedir.

Bahsekonu Forum ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda iletişim bilgileri yer alan Henna Maimani ile temasa geçilerek ulaşılması mümkündür.

Ms. Henna Maimani

Forum Müdürü