Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi

Thursday, 24.03.2016

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gönderilen 17.03.2016 tarih 5567 sayılı yazıda; Gümrük Birliği'nin güncellenmesi çalışması sürecinde Gümrük Birliği Kararının (1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Kararı) daha iyi işletilmesi ve düzeltilmesini teminen ilgili Karar'da tadilat yapılması öngörüldüğü bilinmektedir. Bu kapsamda, var olan Gümrük Birliği ilişkisinin sorunlu alanlarına çözüm bulunması ve ayrıca gümrük birliği kapsamının tarımsal ürünler, hizmet ticareti ve kamu alımları gibi yeni alanlarla genişletilmesi öngörülmektedir. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinde Türk iş dünyasının çıkarlarmın daha iyi korunabilmesi, Türkiye ekonomisinin bu süreçten azami fayda sağlayabilmesi için doğru ve gerçekçi verilerle desteklenen analizlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda, Birliğimiz desteği ile iktisadi Kalkınma Vakfi (İKV) tarafından Gümrük Birliği'nin hizmetler sektörünü kapsayacak şekilde güncellenmesi müzakerelerinden önce mevcut durumun bir fotoğrafinm çekilmesi ve Türk hizmet sunucularnın AB pazarında karşılaştıkları tarife dışı engellerin tespit edilmesi amacıyla anket çalışması yürütülmektedir. Söz konusu çalışmanın gerek doğruluğunun sağlanabilmesi, gerekse sorunlarının tam olarak aktanlabilmesi adma iş dünyasımn katılımı önem arz etmekte olduğu ve aşağıda yer alan formun ve anketin doldurularak mto@mto.org.tr adresine veya 0 252 417 04 83 nolu faksa gönderilmesi hususunu rica ederiz.

İlgili ANKET

pdf