MTO ÜYELERİNE ÖZEL AVANTAJLAR İÇİN FİBABANKA İLE PROTOKOL İMZALANDI

Thursday, 26.05.2016

MTO üyeleri için avantajlı işbirliği

Marmaris Ticaret Odası ile Fibabanka Marmaris Şubesi arasında odamız üyeleri için kredi protokolü imzalandı.
Fibabanka Genel Md. Yrd. Sn. Emre ERGUN’un ve Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal; Fibabanka ile odamız üyeleri için kredi protokolü imzaladı. Protokole Fibabanka Marmaris Şube Müdürü Ali Ceylan ve MTO Yönetim Kurulu üyeleri de katıldılar.
Bu protokol Banka tarafından Oda üyelerine nakdi kredi, gayrinakdi kredi (teminat mektubu) ve nakit yönetimi ürünlerinin kullandırılmasına ilişkin genel esasları düzenlemektedir.

İmzalanan protokolde Marmaris Ticaret Odası üyelerine özel;

NAKİT KREDİ VE FAİZ ORANI

Banka,Oda üyelerine özel esnek esnek ödemeli (turizm dönemi olan Haziran ve Kasım arası ödemeli, Turizm dönemi dışında kalan Aralık-Mayıs dönemi ödemesiz) kredilerde Banka’dan çek karnesi kullanılması durumunda aylık %1,33 faiz oranı, Banka’dan çek karnesi kullanılmaması durumunda aylık %1,40 faiz oranı ile kullandıracaktır. Kredi kullandırımı esnasında Oda üyelerinden kredi başına %1 (minimum 250 TL dosya masrafı alınacaktır.

İşbu protokole konu faiz oranlarını ve kampanya koşullarını herhangi bir zamanda değiştirme hakkı bankada olup, değişiklik yapılmadan önce banka müşteriye, uygulanacak faiz oranlarını bildirecektir.

Gerçek Kişiler ve Şahıs Şirketlerinden İstenecek Belgeler;

-        Oda kayıt belgesi

-        Noter tasdikli imza sirküleri

-        Nüfus cüzdanının noter onaylı veya muhtar onaylı örneği

-        Vergi levhası fotokopisi

-        Çiftçi ise çiftçilik belgesi

-        İkametgah belgesi

-        Gerçek kişiye ve/veya şirkete ait gayrimenkul fotokopileri ve araç ruhsat fotokopileri

-        Son iki yıla ait bilanço,gelir tablosu, güncel en yakın tarihli mizan

Tüzel Kişilerden İstenecek Belgeler;

-        Şirket ana sözleşmesi

-        Faaliyet belgesi

-        Şirketi temsile yetkili kişilerin nüfus cüzdanının,noter onaylı veya muhtar onaylı örneği

-        Ticaret sicil memurluğundan alınmış, şirket yetkililerini gösterir yetki belgesi

-        Şirketin yetkililerinin imza sirküleri

-        Vergi levhası fotokopisi

-        Şirketin kuruluş ve değişiklikliklerini gösterir Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri

-        Firma ve/veya ortaklarına ait gayrimenkul fotokopileri ve araç ruhsatı fotokopileri

-        Son iki yıla ait bilanço,gelir tablosu, güncel en yakın tarihli mizan, tamamlanan 3 dönem mali verileri

Banka, kredi talebinde bulunanlardan, yukarıda belirtilen belgeler dışında dilediği belgeyi talep edebilecektir.

Banka, Oda üyelerinin kredi başvurularını kendi kriterlerine göre değerlendirecek olup, kredi kullandırıp kullandırmama konusunda muhayyerdir. Oda’nın yapacağı tek şey kredi talebi olması halinde Oda üyesine yapılan protokol hakkındabilgi vermek olup bunun dışında bir taahhüt ve sorumluluğu yoktur.