İber-Amerika Ticaret Odaları Birliği'ne (AICO) Olan Üyeliğimizin Sağladığı İmkanlar hk.

Wednesday, 15.06.2016

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan 13.06.2016 tarih 11641 sayılı yazıda,

İber-Amerika Ticaret Odaları Birliği (AICO), İber Yarımadası ülkeleri ile Latin Amerika Bölgesi'nde yer alan ülkelerin Ticaret Odalan/Birlilc/Federasyonlannı tek çatı altında birleştiren, kar amacı gütmeyen, gönüllü, kolektif ve uluslararası bir kuruluştur. AICO, 14 Temmuz 1975 yılında, Iber-Amerika'daki Sanayi ve Ticaret Odalarının arasında kQoordinasyonu sağlamak, .girişimciliğin gelişmesini, serbest pazarı, iş dünyasının gelişimini teşvik etmek ve desteklemek, bölgede sosyal sorumluluk bilinciyle istihdamın ve refahın yaratılmasına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. İber-Amerika'da yer alan 23 ülkeden Ticaret Odalan/Birlik/Federasyonlannı bir çatıda toplayan AICO'nun 400'den fazla üyesi bulunmaktadır. Birliğimiz AICO ile temaslarını geliştirerek AICO'ya "Gözlemci Üye" , "Onursal Üye" ve "Stratejik Ortak" olmuştur. Aynca, AICO'nun Türkiye'deki tek resmi temsilcisi olma görevini de üstlenmiştir. Birliğimizin AICO'daki statüsünün sağladığı imkanlar çerçevesinde fırmalarımız, AICO üyesi firmaların birbirleriyle ticari ortaklıklar kurabilmesi adına oluşturulan  ww.centrodenegociosaico.org adresinde bilgilerini paylaşmaları halinde iber-Amerika Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalarla iş yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Birliğimiz üzerinden AICO'ya bilgileri iletilecek olan fırmalarımız, söz konuğu internet sitesinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Bu kapsamda, İber-Amerika Bölgesi'nde faaliyet gösteren AICO üyeleriyle iş yapmak isteyen firmalarımızın, Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş Imkanları/Diğer Duyurular segmentinin ekinde yer alan firma bilgi formunu, firma logolanyla birlikte, Ingilizce doldurarak B irl iğimize (E-posta: seda.gedik@tobb.org.tr , Faks: 0312 218 2209) iletmeleri hususunda ilgili üyelerimize duyrulur..