DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ HAKKINDA

Tuesday, 28.06.2016

Dışişleri Bakanlığımızdan alınan bir yazıda, Houston Başkonsolosluğumuz tarafından verilen bir bilgiye göre, Teksas merkezli "Economic Development and Human Rights Organization — ADHRO" adlı bir kuruluş tarafından metinleri ekte sunulan davetiye ve eposta mesajlarının ülkemizdeki yatırımcılara ve işadamlarına gönderildiği Birliğimize iletilmiştir.

Bakanlığı= yazısında, sözkonusu davetiyede, ülkemizdeki yatırımcı ve işadamlarının 11-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Dallas'ta "Challanges to Economic Development & Human Rights" adlı bir konferansa davet edildiğinin, konferansa ulaşım masraflarının EDHRO tarafından karşılanacağının ve vize işlemlerinin üstlenileceğinin kaydedildiği, katılımcılardan Dallas'ta bulunan konferans otelinde (Mabel Royal Hotel) rezervasyon yapmalarının istendiği belirtilmektedir. Yazıda, Houston Başkonsolosluğumuz ve Ticaret Ataşeliği tarafından yapılan incelemede, sözkonusu kuruluşun, konferansın veya otelin mevcut olmadığı, dolayısıyla bir "dolandırıcılık" girişimi olduğunun anlaşıldığı vurgulanmaktadır. Uluslararası Dernekler Birliği'nin web sayfasında da (http://www.uia.org/content/11302) anılan konferansın gerçek olmadığı ifade edilmektedir.