8. Türk –Arap Ekonomi Formu (TAF)

Tuesday, 26.08.2014

Sayın Üyelerimiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan bir yazıda; Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF) 8'incisinin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde, T.C Dış İşleri Bakanlığı, T.C. Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği (League of Arab States) resmi desteğinde, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından 4-6 Nisan 2013 tarihlerinde Four Seasons Bosphorus Otel, İstanbul'da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ilk toplantısı 2005 yılında düzenlenen TAF'da, bu yıl da bölgenin güçlenen siyasi ve ekonomik dinamikleri çerçevesinde, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceği değerlendirilirken, gayrimenkul, müteahhitlik, enerji, gıda, tarım, turizm, sağlık, lojistik, üretim ve hizmet sektörlerinde de önemli işbirliği ve yatırım olanaklarının da katılımcıları ile paylaşılacağı belirtilmekte, aynı zamanda, TAF 2013'ün ortak tarihimize ve kültürel değerlerimize atfen, 1-6 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan Türk-Arap Kültür Haftası ile çalışma alanını genişleteceği ve bölge ülkelerine karşı en önemli görevi olarak İstanbul'un çeşitli lokasyonlarında yapılacak kültür, sanat, tarih ve moda faaliyetleri ile iki kültür arasında yüzyıllara yayılan bağların farkındalığını sağlayacağı ifade edilmektedir.

Bu itibarla, bahsi geçen konu başlıklarına bağlı olarak, Türk-Arap ekonomik, diplomatik ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesini teminen, Türkiye ve Arap Ülkeleri Hükümet yetkilileri ile uluslararası yatırım kuruluşlarından üst düzey yöneticilerin yanı sıra Türk ve Arap iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin iştirak edeceği TAF 2013'e katılmak isteyen firmalarınhttp://www.turkisharabeconomicforum.com/ adresinden kayıt formuna ulaşarak teyit vermeleri hususunda bilgilerinizi rica ederim.