ODA VE BORSA BAŞKANLARI ÜST DÜZEY İSTİŞARE TOPLANTILARI İÇİN ANKARA’DA

Friday, 05.08.2016

Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları üst düzey istişare toplantılarına katılmak üzere Ankara’da bir araya geldi. Odamızı temsilen de Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL katıldı.

Gerçekleştirilen toplantılar kapsamında ilk toplantı Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ ile gerçekleşti, daha sonrasında TOBB Başkanı M. Rifat HISARCIKLIOĞLU, oda ve borsa başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ da yaptığı konuşmada, "Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur" ifadesini kullandı.

Milletin 15 Temmuz'da, "Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız." dediğini aktaran Cumhurbaşkanımız, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek "Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur." dediğini de anımsattı

"Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun yok"

Cumhurbaşkanımız, devam eden yatırımların olduğunu, bunlarla beraber yeni yatırımlarla ilgili de müjdeler beklediklerini söyledi.

Oda ve borsa başkanlarına, "Küresel krizin derinlemesine yaşandığı 2007 yılından bu yana 7,3 milyon yeni istihdam üreten ekonomik başarının sahipleri olarak sizlere güveniyorum." diye seslenen Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun ve sıkıntının bulunmadığını vurguladı.

Kamu borçlanmalarının vadesinin 2002'den bugüne 9,5 aydan 71 aya çıktığına işaret eden Erdoğan, borçlanma faizinin yüzde 63'ten haziran ayı itibarıyla yüzde 9,3'e gerilediğini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanımız, "Darbe girişimine rağmen uluslararası finansman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tam tersine 15 Temmuz'dan sonraki borçlanma ihalelerine dahi beklenenin çok üzerinde talep geliyor. Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bizim süratle ilk hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın döviz rezervine ulaşması." şeklinde konuştu.

Daha sonrasında, TOBB Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIĞLU ile beraber Oda ve borsa başkanları, Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ettiler, Çankatya Köşkü’nde  öğle yemeğinde Oda ve Borsa Başkanları ile bir araya gelen Başbakan Binali YILDIRIM  Türkiye'nin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeği olan, müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten YILDIRIM , salonda 81 il, 160 ilçe 365 oda ve borsa temsilcisinin bulunduğunu ifade etti.

Son olarak 365 Oda ve Borsa Başkanları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne giderek burada gece 21:00’a kadar süren toplantıya katıldılar. Toplantının içeriğinde de üyelerin Odalara olan borçlarının yapılandırılarak ödeme kolaylığının sağlanacağı müjdesi verildi.