MTO’NUN TURİZM TİCARET, EKONOMİ VE KÜLTÜR KONUSUNDA Kİ İŞBİRLİĞİ KÖPRÜLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ.

Wednesday, 26.10.2016

Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL, Meclis Başkanımız Ali KANSU, Genel Sekreterimiz Taşkın BAYKARA ve Eğitim Proje Danışmanlık birim sorumlumuz Eylem Miray APAK Kardeş Oda protokolü çerçevesinde Novi Sad Ticaret Odası’nın davetlisi olarak, Sırbistan’ın Novi Sad şehrindeler.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL ve Novi Sad Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dragan LUKAC tarafından imzalanan Kardeş Oda protokolü çerçevesinde; Turizm, Ekonomi ve Kültürel alanlarda her iki Odanın iş birliği içersinde olması yönünde karşılıklı fikir alış verişinde bulunan heyetler, Avrupa Birliği düzeyinde ki projelerde birlikte çalışma yönünde güçlü adımlar attı. Baysal;  bu durumun iki oda arasında ticari ve kültürel işbirliğini de artıracağına;  ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını hem de bu ziyaretin diğer kurumlara da örnek olacağını inanıyoruz. Bu gelişlerinin amacının bölgeyi tanıma ve Ticaret Odaları ile Kardeş Oda ve İşbirliği Anlaşması yapmak olduğunu ifade eden Baysal bölgemize gelecek olan ticari heyetlerin de gayretlerinin birleşmesi ile çeşitli girişimlerin başarıya ulaşabileceğine inandığına değindi.

2021 Avrupa kültür başkenti adayı olan Novi Sad, tarım alanında da oldukca ilerlemiş ve bu konuda örnek projeler geliştirmiştir. Odamız heyeti, Novi Sad Ticaret Odası heyetine bölgemiz tanıtım materyalleri yanı sıra Marmaris’imizin güçlü bir markası olan Çam balını, yerel ürünlerini ve Çam kolonyasını hediye etti.

 

 

Ayrıca Novi Sad Ticaret Odası temsilcilerini ve Genç girişimcileri, 5 Mayıs Hıdrellez Şenliklerine davet edildi. Yapılan ziyaretin ve imzalanan anlaşmaların en kısa sürede isteneni vermesi konusunda temennide bulunulmuştur.