İşyeri Tehlike Sunflıaa Yapılacak itirazlar.

Wednesday, 07.12.2016

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Snuflan Tebliği gereğince Birliğinıizin de üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıfiannın belirlenmesinde görevli olan Komisyonun 12-13 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantısında komisyonun çalışmalarının hızlı, etkin ve verimli sürdürülebilmesiıai sağlamak amacıyla "İşyeri Tehlike Sınıfım Yapılan itirazIann Değerlendirilmesi Prosedürü" imzalanmıştm Anılan prosedür gereğince Komisyon her yıl Ocak ayında toplanacaktır. İşyerleri tehlike smıfina ilişkin itiraz taleplerini "Tehlike Sınıfi Değişikliğine Ilişkin Başvuru Formu"nu eksiksiz doldurarak bağlı oldukları üst işveren kuruluşları (TOBB, TISK, TESK, Kamu-İş) aracılığı ile yapacaldardır. Formda ilgili alanda ismi bildirilmiş olan itiraz sahibi işyeri/sektör temsilcisinin Balcanlıkta yapılacak toplantıya mutlaka katılması gerekmektedir. Temsilcinin katılmaması halinde talep değerlendirmeye alınnıayacaktır.

Toplantı tarihinden en geç 30 gün öncesine kadar gönderilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) evrak biriminde kayda alınmış başvurular toplantı gündemine alınacaktır. 

Bu itibarla, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tehlike sımflanna yapılacak itirazlann, http://www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar/Sayfalar/AnaSayfa.php adresinde yer alan prosedür çerçevesinde ekli fonn (Tehlike Suufi Değişikliğine İlişkin Başvuru Formu) doldurularak Birliğimize iletilmesi gerekmektedir. Kurulun 2017 yılı toplantısı, 11-12 Ocak 2017 tarihlerinde ÇSGB Reşat Moralı Toplantı Salonunda 10:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecektir. Üyelerinize duyurulmasını ve itirazlann 15.12.2016 tarihine kadar yukarıda bahsedilen prosedüre uygun şekilde Birliğimize (mspm@tobb.org.tr) gönderilmesini rica ederiz.