Ege Bölgesi’ndeki oda ve borsalar TOBB’da buluştu

Monday, 10.07.2017

Ege Bölgesi İstişare Toplantısı TOBB İkiz Kuleler ’de gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL ve Genel Sekreterlmiz Taşkın BAYKARA katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda oda ve borsa başkanlarından, yaptıkları icraatlar konusunda üyelerini bilgilendirmelerini ve tüm iş dünyasının bu imkânlardan yararlanmasını isterken, Türk özel sektörünün 6 ayda 1 milyon 200 bin kişiye iş imkanı sağlamasının bir dünya rekoru olduğunu söyledi.​

 

Hisarcıklıoğlu, birçok yerde ‘oda ve borsalar ne iş yapar?’ sorusuyla karşılaştıklarını hatırlatırken, “O nedenle bölgenizde ve gittiğiniz yerlerde yaptığınız icraatlardan bahsedin. Oda ve borsaların yaptıkları, iş dünyasının önünü açan işleri mutlaka anlatın” dedi.

 

Toplantıda makroekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile meclis üyelerinden gelen cevaplarla anket sonuçlarının değerlendirmesi gibi konularda geniş sunumlar yapıldı.

 

Doğuda ve batıda bütün ekonomilerin genel anlamda büyüme içerisinde olduklarından bahseden Hisarcıklıoğlu, büyüyen ekonomilerin daha fazla ticaret ve kazanç anlamına geleceğini söyledi.

 

 

Avrupa’nın küresel krizden bu yana ilk defa bu kadar büyüme gösterdiğini bildiren TOBB Başkanı, Türkiye’nin ihracatının yüzde 50’sinin bu pazara olduğuna işaret etti. Hisarcıklıoğlu hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerin etkilerinin görülmeye başladığını ifade ederken, yüzde 5’lik büyüme rakamının sevindirici olduğundan bahsetti. Bu büyümede en büyük payın özel sektöre ait olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu oda ve borsa başkanlarından bu rakamlara ve trende sahip çıkmalarını istedi.

 

 

Büyümenin aynı zamanda istihdam anlamına geldiğini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “Şubat ayında TOBB’da düzenlenen ticaret ve sanayi şurasında Sayın Cumhurbaşkanımız bizden bir talepte bulundu. Herkes en az bir kişiyi daha istihdam etsin dedi. İlk 6 ayda müthiş bir başarı hikâyesi yazdınız. 1 milyon 200 kişiyi işe aldınız. Bu dünyada bir rekor. Başka hiçbir ülkede bunun bir örneği yok” diye konuştu.