Avrupa Birliği (AB) ile İlişkiler (Genel)

Tuesday, 01.08.2017

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 'nın 24.07.2017 tarihli   Avrupa Birliği (AB) ile AB üyesi olmayan Akdenizli ortak ülkeler (Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Filistin, Tunus ve Türkiye) arasındaki kalıcı ve kurumsal işbirliğinin temelleri 1995 yılında başlayan Avrupa-Akdeniz İşbirliği ile (Euro-Mediterranean Partnership/Barselona) atılmıştır.

Bu kapsamda, Avrupa Komisyonu tarafından Uluslararası Ticaret Merkezi (International Trade Center-ITC) işbirliğiyle geliştirilen çevrim içi bilgi portalı olan EuroMed Ticaret Yardım Masası (http://euromed.macmap.org/) kullanıma sunulmuştur. AB ile Akdenizli ortak ülkeler arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi, ticareti ve yatırımları kolaylaştırmayı hedefleyen EuroMed Ticaret Yardım Masası, işletmelere özellikle de ihracatçılara; pazara giriş, ihracat ve ithalat gereksinimleri, gümrük tarifeleri, menşe kuralları, KDV ve tüketim vergileri, genel ve ürüne özel Pazar üzenlemeleri, ticaret istatistikleri ve iş irtibat noktaları gibi konularda ücretsiz bilgi sağlamaktadır. Bilgilerini ve Türkçe dil seçeneği de bulunan EuroMed Ticaret Yardım Masası portalını ilgili tüm üyelerimize duyrulur.