TOBB Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Marmaris'de

Wednesday, 23.08.2017

Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal tarafından turizme kazandırılan “Kapurcuk Kültür ve Gastronomi Evi” açılışına katıldı.” Hisarcıklıoğlu, Marmaris'in unutulmaya yüz tutmuş tatlarını hatırlatan projeyi hayata geçiren Mehmet Baysal ve Baysal Ltd. Şti.’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla il ve ilçelerinin kamu kurum kuruluş daire müdürleri ile oda başkanları katıldı.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, ilçenin unutulmaya yüz tutmuş tatlı ve yemekleri ile çeşitli meslekleri tekrar hayata geçirmek istediklerini söyleyerek, "Buradaki amacımız hem eski değerleri hatırlamak, hem de gelen turistlere kültürel mirasımızı tanıtmaktır. Marmaris'in kültürel mirasına sahip çıkarak Türkiye ve dünyaya tanıtmak için seferber olduk" dedi. KAPURCUK, Marmarisin yöresel dilinde deniz kabuklarının genel ismidir. BAYSAL şirketler grubu olarak, ecdad yadigarı olan kültür ve gastronomimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamak için kazandırmış olduğu; “Kapurcuk Kültür ve Gastronomi Evi” bir müze evdir.  Dedi.

Kültür evini, geçmişin değerlerini yaşatmak için kurduklarını vurgulayan Baysal, "Üst katında Marmaris'in yaşamı anlatılmakta, alt katında kaybolan tatlar bölümünde Marmaris'in yerel tatları sunuluyor. Kaybolan meslekler bölümünde ilçemizin geçmişteki meslekleri ve Marmaris kültürünü anlatan çeşitli hediyeler yer almakta. Ürünlerin hepsi de markalıdır." ifadelerini kullandı.

 Marmaris'in yerel yönetimlerinin el birliği ile çok güzel projeleri turizme kazandırdığına dikkati çeken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Vizyon sahibi oda ve yerel yönetimler böyle olur. Marmaris, bu hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Doğası ve yetiştirdiği değerlerle Türkiye'nin göz bebeği. Allah, buraya her şeyi vermiş. Müthiş iklim, müthiş toprak ve çalışkan insanlar vermiş. Burada güzel bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyorum. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Daha ileriye gitmek daha da zengin olmak istiyorsak yolu tek, birliktelikten başka çare yok." El ele verilen projelerle Marmaris hak ettiği değerini mutlaka alacaktır. Unutulan değerleri turizme kazandıran Başta Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal’a ve tüm yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

 Vali Civelek de zengin bir tarihe sahip Marmaris'in değişik kültürlere ev sahipliği yaptığını, tarihsel, kültürel, doğal güzellikleriyle önemli bir yerde bulunduğunu kaydetti. Kültür evinin başka projelere de örnek olduğunu aktaran Civelek, burada geçmişle bağ kurulacağını, bireysel ve toplumsal yarar sağlanacağını anlattı.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı ve kültür evini hayata geçiren firmanın sahibi Mehmet Baysal da ilçenin Türk turizmine katkı sunduğunu ifade etti.

 Açılışın ardından protokol, KAPURCUK’u gezerek bilgi aldı. Yöresel tatların yer aldığı masada ilçenin kırsalında yetişen çeşitli ürünlerden yapılmış tatlı, içecek ve yemekler ikram edildi. Ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan Marmaris Sandaletlerini yapımı hakkında son usta olan Fevzi usta bilgi verdi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve  Muğla Valisi Esengül Civelek hanıma Marmaris sandaleti hediye etti. Ayrıca Marmaris Ticaret Odasının projesi olan “GAZAN GAYNADI Marmaris Yemekleri” kitabının tanıtımı ve Kaybolan Meslekler projesinin tanıtımı ve resim sergisi gerçekleşti.