Marmaris Ticaret Odası Organ Seçimlerine İlişkin Duyuru

Tuesday, 26.08.2014

23.6.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2013/4244 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Mayıs - Haziran 2013’de yapılacak seçimlerde: 5174 sayılı TOBB Kanununun 83. maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise  üye seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Üyelerimizin  vergi  mükellefiyetlerine  ilişkin  Oda kayıtları  17 Mayıs  2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar hafta içi 9.00-17.00 saatleri arasında Oda Sicil Memurluğu servisinde incelemeye açık olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların firmanın antetli kağıdına yazılmış dilekçe ile yapılması gerekmektedir.

Bu düzeltme işlemi çerçevesinde Oda’mıza daha önce hiç vergi hesap numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen süre içinde Oda’mıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri, vergiden muaf olan üyelerimizin (kooperatifler, serbest bölgede faaliyet gösteren firmalar vb.) vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet belgelerini seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için 17 Mayıs 2013 Cuma  günü   mesai saati bitimine kadar ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kayıtlarını düzeltmeyen üyelerin Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır.

Önemle duyurulur.

Marmaris Ticaret Odası