MARMARİS HOLLANDA FUARINDA TANITILDI

Monday, 05.02.2018

2018 yılının ilk turizm Fuarı olan Utrecht turizm fuarı Hollanda nın Utrecht şehrinde kapılarını açtı. 09 – 14 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşen ve 6 gün süren fuarda bölgemiz, üyelerimizin de katılımı ile Marmaris Ticaret Odası tarafından temsil edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın Türkiye sandı içerisinde yer alan Odamızı Meclis Üyemiz Cüneyt Ünver ve Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Ergücü temsil etti.

Üyelerimizi temsil etmek ve fuara katılan üyelerimizin gerçekleştireceği toplantılara ev sahipliği yaptığımız standımızda ayrıca bölgemizi tanımak ve ziyaret etmek isteyen tatil severlere bilgilendirme yapılmıştır.

Hollanda Lahey Büyükelçimiz Sayın Alper Yüksel Arslan stantımızı ziyaret etti. 
Sayın büyükelçimiz ile Hollanda pazarında ki gelişmeler ve 2018 turizm sezonu hakkında görüş alış verişi yaptığımız bir toplantı gerçekleştirdik.

Ayrıca bölgemize misafir getiren tur operatörlerinden Corendon ve Tui ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar neticesinde; 2018 yılı için herhangi bir ilave uçak koyulmamasına rağmen 2017 yılında boş olan koltukların 2018 yılı için tamamen doldurularak Dalaman operasyonunun gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini ve bu hedefe erişilmesi yolunda da ciddi çalışmalar yapıldığını belirtiler. Erken rezervasyonlarda bu durumu kesinlikle doğrular niteliktedir, öyle ki erken rezervasyonlarda bazı dönemlerde %300 oranında geçen yıla göre artış göstermektedir.

Hollandalı tatil severlerinde Marmaris standına gelerek yoğun bir şekilde bilgi almak ve tanıma talepleri de bölgemiz için sevindirici bir gelişme olmuştur.

Görüşülen bir diğer konu da; geçen yıl Dalaman’a gelen bazı uçuşlarda yetersiz koltuk sayısından dolayı, Hollanda çıkışlı uçuşların iki durak yaparak Dalaman’a getirilmesi uygulamasının bu yıl yapılmayacağı ve tüm uçuşların direk olarak Dalaman’a gerçekleştirilecek olması da ayrıca bölgemiz için sevindirici bir gelişme olmuştur.

 

Henüz bitmeyen erken rezervasyon dönemin de Hollanda pazarı için elde edilen bu gelişmeler ve sayısal değerlerin umut verici olduğunu belirtir, Marmaris’imiz için 2018 sezonunun iyi geçmesini dileriz.