BU GURUR MARMARİS’İN

Thursday, 29.03.2018

Marmaris Ticaret Odası A Sınıfı Hizmet üreten oda olarak tescillendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 13. Dönem Akreditasyon Töreni, Ankara’da yapıldı. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda borsa başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

2014 yılında temellerini attığı Akreditasyon sistemi ile kendi kalitesi ve üyelerine vereceği hizmetin standardını da yukarılara taşıma hedefinde olan Marmaris Ticaret Odası, yine aynı yılın Aralık ayında girdiği denetimlerden bir çok Oda/Borsanın ilk seferde almakta zorlandığı “B” notunu alarak, bu amaç ve doğrultuda ne kadar kararlı ve ciddi olduğunu gösterdi ve tescil ettirmiştir.

 

Her zaman daha büyük başarıları ve üyelerine daha iyi hizmet vermeyi hedefleyen Odamız bu başarı ile yetinmeyerek en yüksek not olan “A” ‘derece Akredite almak için profesyonel ekip çalışması ile “Avrupa Oda/Borsaları standardında 5 yıldızlı hizmet” misyonu etrafında çalışmalara devam edecektir.

Tüm bu çaba ve çalışmalarımız, 2017 yılı Eylül ayında bağımsız denetleme kuruluşu tarafında denetlendi ve Marmaris Ticaret Odası, üyelerine Avrupa Birliği standartlarında 5 yıldızlı hizmet verdiği onaylanarak toplamda, 4 yıl gibi kısa bir sürede en yüksek not olan “A” sııfına yükseldi. Türkiye’de yer alan 365 Oda/Borsa içerisinde ilk 40 Odadan biri olarak elde edilmesi zor bir başarıya imza attı.

 

Akreditasyon Sertifika Törenine ilişkin açıklama yapan Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, TOBB Akreditasyon sistemine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, 2014 yılında yapılan TOBB akreditasyon denetiminde B sınıfına, 2017 Eylül ayında yapılan denetim ile de A sınıfına yükseldiklerini söyledi.

 

Mehmet Baysal; “3 yılda bir yapılan denetimleri odaların verdikleri hizmetler bakımından hem akredite olmaları ve hem de sınıflandırılmaları söz konusu. Yapılan çalışmalar neticesinde bizim A seviyesine çıkmamız çok onur vericidir.  A sınıfı hizmet standardına erişmiş bir oda olmanın gururunu yaşadık. Bu gurur sadece bizim değil, ayrıca tüm üyelerimizindir. Kendimizi dönüştürmeye ve geliştirmeye her zaman açık olduk. Üyelerimize en iyi hizmeti üreten ve sunan oda haline geldik Bu konumda olmak bizi onurlandırıyor. Marmaris’imize hayırlı olsun. Tüm emeği geçen Meclis üyelerimize ve personelimize şükranlarımı sunarım. Bu gurur MARMARİS’imizindir” dedi.

Akreditasyon belge törenine Odamızı temsilen Meclis Başkan Yardımcısı Nurgül Karahitay, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Özenoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zekiye İpçi, Genel Sekreter Taşkın Baykara ve Akreditasyon Sorumlusu Eylem Miray Apak katıldı.