MUĞLA İLİ 2012-2013 TEMMUZ AYI KARŞILAŞTIRMALI TURİZM VERİLERİ

Tuesday, 26.08.2014

Değerli Üyelerimiz,

2011 yılından bu yana sizlerle paylaştığımız turizm verilerimizin 2012-2013 rakamlarına göre revize edilmiş halini takdirlerinize sunuyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu "2013'ün ilk çeyreğinde toparlanma başladı mı?" sorusunu, Türkiye genelinde ekonomide "kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi ve tüketimden alınan vergi tahsilatı ılımlı bir iyileşme gösteriyor. İlk iki ayda ihracat ve ithalat 2012'nin aynı dönemine göre yükseldi. Bunlar bu yılın ilk çeyreğinde olumlu bir başlangıca işaret ediyor" şeklinde cevaplıyor. Fakat komşularımızda ve Avrupa'da yaşanan krizlere vurgu yaparak dışardaki gelişmelerin bizi de olumsuz etkileyeceğiniz dile getiriyor.

Aynı soruyu Marmaris- Muğla özelinde sorduğumuzda Türkiye ekonomisindeki gelişmelere paralel sonuçlarla karşılaşıyoruz.

Muğla genelinde 2012-2013 Temmuz ayı turizm verilerini karşılaştırdığımızda turist girişlerinde %2'lik bir düşüşle karşılaşıyoruz. Marmaris'in ve birçok turizm kentinin en çok hizmet verdiği İngiliz turist sayısında ise Muğla genelinde %3'lük bir düşüş yaşanıyor. Genel toplamda %1'lik bir artış görülüyor

Siz üyelerimizle paylaştığımız bu verilerin faydalı olmasını ve başarılı bir sezon sürdürmenizi dileriz.

Mehmet BAYSAL

Yönetim Kurulu Başkanı


pdf

Dosya Adı İndir

Turist girişleri 2012-2013