MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER HAKKINDA DUYURU

Wednesday, 17.10.2018

26 Eylül 2017 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 33 meslekte daha mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilerek belge zorunluluğu getirilen meslek sayısı 81'e yükselmiştir. Söz konusu meslekler 12 aylık geçiş süreci tanınmış ve bu süre içinde belgenin alınması zorunlu kılınmıştır. Bakanlıktan tebliğ edilen yeni yazıda; 12 aylık sürenin sonuna gelindiği ve 27 Eylül 2018 tarihinden itibaren söz konusu mesleklerde mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu başlatılmıştır. 

Ekli dosyada belirtilen mesleklerde sınav ve belgelendirme ücreti, 31.12.2019 tarihine kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır. 

Konuyla ilgili olarak TOBB tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Bilgilendirme Merkezi A.Ş., makine, metal, otomotiv, asansör ve perakende sektörlerinde sınav, belgelendirme ve yönlendirme desteği vermektedir. 

Üyelerimizin bu sektörlerle ilgili olarak mağduriyet yaşamamaları için, mesleki yeterlilik belgesi başvurularının TOBB MEYBEM'e gönderilmesi için odamıza yapmaları önemlidir. 

İlgili üyelerimize duyurulur. 

 

 

 


PDF

Dosya Adı İndir

BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLER