TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞ BELGESİ HAKKINDA DUYURU

Monday, 28.01.2019

Değerli üyemiz,

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gönderilen yazıda; Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 14'üncü maddesi doğrultusunda, 2018 yılı ve öncesinde düzenlenen ve 31/12/2018 tarihi itibariyle geçerliliğini koruyan satış belgeleri için Ocak-Mart aylarına isabet eden dönemde 2019 yılı süre uzatım işlemi yapılması gerektiği belirtilmektedir. 

Süre uzatım işlemi, tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapan perakende satıcılar ile toptan satıcıların, açık alkollü içki satıcılarının ve nargile sunum uygunluk belgesi sahibi satıcıların işlem bedelini Ziraat Bankası kanalıyla Bakanlık hesabına yatırmalarının ardından, Bakanlık il/ilçe müdürlüklerine başvuru yapılması ve işlemin belgeye kaydedilmesiyle tamamlanacaktır. 

Yine ilgili yazıda; 01 Nisan 2019 tarihine kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde, yeni ürün (tütün ve alkollü içki) alımı yapılamayacağı ve Nisan ayı sonunda kadar mevcut ürünlerin tasfiye edilmesi gerektiği belirtilmektedir. Nisan ayı sonunda uzatma işlemi yapmamış ve satışa devam eden işletmelere idari para cezası uygulanacağı bildirilmiştir. 

İlgili üyelerimizin mağduriyet yaşamamaları için; 01 Nisan 2019 Pazartesi gününe kadar uzatma işlemine başvuru yapmaları ve TAPDK logolu mecvut belgelerini Bakanlık logolu belgeler ile değiştirmeleri gerekmektedir. Konuyla ilgili Bakanlık tarafından belirlenen ücret tablosu yazımızın ekinde yer almaktadır. 

Süre uzatım işlemi ve yeni belge başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı il/ilçe müdürlükleri tarafından kabul edilmektedir. 

 

 


PDF

Dosya Adı İndir

FİYAT LİSTESİ