BAŞKAN AYHAN, MARMARİSLİLER'İ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ'NE DAVET ETTİ

Monday, 18.03.2019

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 çalışmalarına Marmaris de katıldı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, oluşturulan teşvik paketlerinin Marmaris ticari hayatına olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

 21 Ocak’ta düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TOBB’nin yoğun çalışmaları sonucu hazırlanan istihdam teşvikleri paketi sayesinde ‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında işverene sunulan 8 maddelik destek teşviklerinin tarihi destekler nitelikte olduğundan bahseden Başkan Ayhan, şunları da ekledi: “Bu teşviklerden çok önemli gördüğüm iki tanesinden birincisi Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın 3 ay boyunca maaşını, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Yani üç ay boyunca işletmeye herhangi bir maliyeti yok. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primleri ve vergilerini ödemeye devam ediyor. Eğer işe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise bu 9 aylık süre 15 aya kadar uzuyor. İkincisi ise eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşıyorsa, faaliyeti durmuş veya azalmışsa çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani, işler iyi gitmediyse işçiyi işten çıkarmak değil, istihdamı korumak önceliğimiz olacak.”

Turizm sezonunun yaklaştığı Marmaris’te işletmelerin artan iş gücü maliyetlerine de dikkat çeken Ayhan, İstihdam Seferberliği 2019 programının bu maliyet yükünü hafifletecek teşvikleri içerdiğini de dile getirdi. TOBB koordinasyonunda devam eden bu kampanyanın yaklaşan turizm sezonunda işgücü maliyetini düşüreceğini, daha fazla personel istihdam ederek hizmet kalitesinin artmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Bu tarihi teşviklerden yararlanmanın her işletmenin yararına olacağını dile getiren Ayhan; istihdamseferberligi.org. adresinden tüm bu teşviklerin detaylarına ve koşullarına ulaşmanın mümkün olduğunu ekledi. Marmaris için istihdamın oldukça önemli olduğunu ve yaklaşan turizm sezonu sebebiyle pek çok işletmenin yeni personel alımı yapacağını ekleyen Ayhan, bu teşviklerin sezonun daha rahat geçmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

İstihdam sağlamanın hem ülke hem de bölge ekonomisine katkılarının oldukça fazla olduğunu sözlerine ekleyen Ayhan son olarak; “işverenlerin kampanyaya katılımı için bürokratik prosedürler asgari seviyeye indirildi. Bu programdan azami derecede faydalanmak son dönemde artan işletme maliyetlerini  düşürerek, karlılığı artıracak ve genel anlamda Marmaris ticaret hayatına olumlu yönde etki edecektir” şeklinde konuştu.