GEKA'DAN 6 MİLYON TL COVID-19 DESTEĞİ

Saturday, 04.04.2020

Değerli Üyemiz,

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda tasarlanan "COVID19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı'nı ilan etmiştir.  Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile kar amacı güden işletmelere yönelik hazırlanan mali destek programı kapsamında toplam 6 Milyon TL kaynak kullandırılması planlanmaktadır.

COVID19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programında destek her bir proje için, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara asgari % 10 (50 bin TL) azami % 100 (500 bin TL) olarak belirlenmiştir. Kar amacı güden kuruluşlar için asgari % 10, azami % 50 olarak belirlenmiştir.

Program kapsamında korona virüs salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Programın Amacı: COVID-19 salgın riski ile mücadeleye katkı sağlayacak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelerin desteklenmesi.

 

Programın Öncelikleri:

Öncelik 1: Virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması

Öncelik 2: Halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları

Öncelik 3: Salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi

 

Uygun Başvuru Sahipleri:

► Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar

•    Valilik, Kaymakamlıklar, Kamu Kurumlarının Bölge, İl ve İlçe Müdürlükleri

•    Yerel Yönetimler

•    Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları (Odalar, Borsalar vb.)

•    Organize Sanayi Bölgeleri, Kooperatifler

•    Sivil Toplum Kuruluşları (Dernek, Vakıf vb.)

•    Üniversiteler, Fakülte, Enstitü

•    Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketleri

► Kar Amacı Güden İşletmeler

 

Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe Saat: 18:00

Proje başvurularının, internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS; https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/Kays/KaysIstemci/giris.jsp) üzerinden yapılması ve son başvuru tarihi olan 30 Nisan 2020 Perşembe günü saat 18.00’den önce KAYS üzerinden tamamlanması gerekmektedir.  Proje başvurusunun KAYS üzerinden yapılmasından itibaren en geç 5 iş günü içerisinde 8 Mayıs 2020 Cuma günü (saat 17:00) KAYS tarafından üretilen taahhütnamenin e-imza ile imzalanması veya ıslak imzalı çıktısının posta yolu ile Ajans Merkezi’ne ulaştırılması gerekmektedir.

Detaylı bilgiye https://geka.gov.tr/tr/haber/2020-yili-covid-19-ile-mucadele-ve-dayaniklilik-destek-programi-ilan-edilmistir linkinden ulaşılabilir.