SALGININ ETKİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tuesday, 17.03.2020

Değerli Üyelerimiz

Korona virüs salgını nedeniyle dünyayı ve ülkemizi etkileyen olağanüstü koşullar, tüm sektörleri olumsuz etkilemiş durumdadır. Ekonomimizi etkileyen bu durumun, biran önce normale dönmesi en büyük dileğimizdir. Bu süreçte, krizin en az hasarla atlatılması konusunda Marmaris Ticaret Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile koordinasyon içinde çeşitli önlemlerin hayata geçirilmesi konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Bu kapsamda; üyelerimizin ticaret hayatlarında yaşadıkları olumsuz koşulların azaltılması amacıyla SGK vergi ve kredi ödemelerinin herhangi bir gecikme faizi uygulanmadan belirli bir süre ertelenmesi, kamu borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasının hayata geçirilmesi, veya mevcut yapılandırmanın revize edilmesi, bankaların kredi geri ödeme ve kredi kartı borçlarına erteleme getirilmesi, daha önce yapılandırılmış kredilerin faiz oranlarının güncel oranlara göre revize edilmesi, uzun vadeli ve uygun faiz oranlarına sahip kredi imkanlarının sağlanması, afet durumlarında sağlanan KOSGEB acil destek kredisinin ve KGF imkanlarının hayata geçirilmesi, virüs tehdidi bitene kadar e-haciz uygulamasına gidilmemesi, personel maaşı, elektrik, su ödemesi yapma konusunda sıkıntı yaşayan firmalarımıza destek verilmesi, piyasada çeki ve senedi olan tüccarlarımızın sicilinin bozulmaması için önlem alınması, sicil affı konusunun yeniden gündeme alınması, kısa çalışma ödeneğinin devreye girmesi, kiracı konumunda olan üye iş yerlerine kira erteleme imkanı sunulması veya kira desteği verilmesi konularında TOBB vasıtasıyla ilgili bakanlıklara ulaştırılmak üzere girişimlerde bulunduğumuzu siz değerli üyelerimizin bilgisine sunarız.

Bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi ile üyelerimizin finansal endişelerinin bir nebze azaltılmasına katkı sağlayacağımızı ümit ediyoruz. Sizlerin bu dönemde ekonomik faaliyetler ve finansal piyasalardaki gelişmeleri soğukkanlılık ve ihtiyatla takip etmesini önemle tavsiye ediyoruz.

 

S. Mutlu Ayhan

Yönetim Kurulu Başkanı