VERGİ BORÇLULARINA YAPILANDIRMA MÜJDESİ

Wednesday, 18.11.2020

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Borcu Yapılandırmasına ilişkin 17 Kasım 2020 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız S. Mutlu Ayhan, Genel Sekreterimiz Taşkın Baykara ev sahipliğinde Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ile Marmaris Vergi Dairesi Müdürü Mücadettin Şanal ile görüştü. Yallnızca vergiler değil, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacakları gibi birçok borcu kapsayan tarihin en kapsamlı af yasasına ilişkin detayların görüşüldüğü toplantıda üyelerimizin beklentileri aktarıldı ve çözüm önerileri dile getirildi.

Vergi borcu yapılandırma gibi yasa kapsamındaki borçlarını taksite böldürerek ödemelerini gerçekleştirmek isteyen üyelerimiz başvurularını yıl sonuna kadar yapabilecek. Ayrıca, Borcunu peşin ödeyenlerin gecikme faizi ile enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek.

Gelir, kurumlar, KDV, ÖTV, MTV, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileri, ceza ve gecikme faizleri, prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borcu, kamunun kira alacakları, TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları ile orman köylülerinin kredileri gibi pek çok başlığın yer aldığı yapılandırma süreci ile pek çok işletmecinin ekonomik darboğazdan rahatlıkla çıkması hedefleniyor. 

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ