VİZE BAŞVURULARI MTO’DA DEVAM EDECEK

Thursday, 14.01.2021

 2014 yılından bu yana Marmaris Ticaret Odası hizmet binasında yer alan Yunanistan vize başvuru ofisi, pandemi sebebiyle getirilen seyahat kısıtlamasından dolayı ara verdiği faaliyetine tekrar başlıyor. Daha önce VFS Global firması tarafından yürütülen başvuru işlemleri, sözleşmenin bitmesinin ardından yeni dönemde Kosmos firması tarafından yapılacak.

 Koronavirüs salgını sebebiyle getirilen seyahat kısıtlaması sonucu vize başvurularına olan talebin azalması ile VFS Global firmasına ait vize ofisi faaliyetine bir süre ara vermişti. Bu süreçte Yunanistan Konsolosluğu ile sözleşmesi biten firmanın yerine Kosmos Vize Hizmetleri ile anlaşmaya varıldı. MTO Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan’la bir araya gelen firmanın kurucu ortağı Yorgo Papalyaris ve Genel Müdürü Fatma Baysan, önümüzdeki dönemde de vize başvuru ofisi olarak MTO bünyesinde hizmet verilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

  Konu ile ilgili açıklama yapan MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan; “Odamız ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu arasında imzalanan protokol neticesinde 2014 yılı itibariyle vize almak için İzmir’e gitme zorunluluğu ortadan kalktı. Vize başvurularında yolda bir gün harcanıyordu, bu önlendi, zaman ve paradan tasarruf ediliyor. Çevre il ve ilçelerden birçok kişi İzmir yerine Marmaris’e geliyor. Odamızın Marmaris’e ve üyelerine bir katkısı söz konusu. Bu yüzden de firmadan herhangi bir kira bedeli almıyoruz. Bu işlemler için bir odayı tahsis ettik. Pandemi sebebiyle getirilen seyahat kısıtlamasından dolayı şu anda sadece ticari vize başvuruları kabul ediliyor, Nisan ayı itibariyle seyahat yasaklarının esnetilmesini ve turistik vize başvurularının da kabul edileceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.