Dernekler Birliği 6. Toplantısını Marmaris Bal Evinde Yaptı

Friday, 29.08.2014

Marmaris Dernekler Birliği  üyeleri 6. buluşmasını Osmaniye Köyü – Marmaris  Bal Evi’de  gerçekleştirdi.  Marmaris çevre sorunları,  evsel atık vergisi ve deprem konusunun tartışıldığı toplantı sonrası katılımcılar hep birlikte Marmaris Bal Evi’ni gezerek bilgi aldılar.

Kısa adı MAGİAD olan Marmaris Genç İşadamları Derneği ve  Marmaris  Ordulular Kültür ve Dayanışma derneğinin girişimleri ile bir süre önce kurulan ve periyodik olarak ayda bir toplanan  “Marmaris Dernekler Birliği” üyeleri   geçtiğimiz Cumartesi günü 6. kez bir araya geldi. Yaklaşık 30 dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıya  Netsel Marina Genel Müdürü Zafer Ergül’de misafir olarak katıldı.

Toplantı öncesi Osmaniye köyü girişindeki Şahin Restoran’da kahvaltı yapan katılımcılar,  daha sonra  Marmaris bal evi toplantı salonunbda bir araya geldi.

Toplantıyı yöneten M agiad Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Erdaş açılış konuşmasında birliğin Marmaris’in sorunların çözümünde artık daha aktif rol alması gerektiğinin

altının çizerek toplantıya katılanların projelerini birlik sekretaryasına iletmelerini istedi.

Toplantıda ilk sözü Marmaris Türk Hava Kurumu ve aynı zamanda Tüketiciler Derneği Başkanı Mehmet Hasbioğlu aldı Hasbioğlu   Mariç belbir tarafından su faturalarına yansıtılan evsel atık vergileri ile ilgili  belediye nezlinde girişim başlatmak için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu. Hasbioğlu  sezonun kötü gittiğinne vurgu yaptığı konuşmasında  “ esnaf zaten sıkıntıda bu sıkıntının üstüne yüksek oranlı evsel atık vergisi eklenince durum daha da kötü bir hal aldı. Bize bu konuda çok sayıda şikayet geldi. Bu şikayetleri belediyemize iletmek, vergi oranlarının makul ödenebilir seviyeye çekilmesini sağlamak için bir komisyon kurup girişimlerde bulunalım” dedi

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı   Ahmet Kuetengin ise Derneklerinin kurulduğu  günden beri çevre sorunlarına ilişkin çok sayıda projeye imza attığını,  bu projelerini  bilimsel verilerle desteklediklerini ve ilgili kurumalara ilettiklerini söyledi.

Konuşmasında  projelerinden örnekler veren Kutengin özetle şunları söyledi:

“Körefz temizliği ile ilgili çalışmamız bitti ilgili rapaor tüm kurumlara gönderildi.   Deniz doldurulması ile ilgili tespitlerimiz    rapor edilerek ilgili bakanlıklara gönderildi.

Maramris’te LC Vaikiki mağazasının önündeki kanala oradanda denize boşalan  kaynak suyu tarafımızdan analiz edildi su zehirkli çıktı, durumu belediyeye ilettik ama o su hala orada denize akmaya devam ediyor”  dedi. MÇD başkanı Ahmet Kutengin son olarak  yaptıkları çalışmaların  sonuçlarını  yerel kurum ve kuruluşlara ulaşatırmakla  yetinmediklerini ifade ederek “biz tüm çalışmalarımızı Ankaraya en üst mercilere iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Dernekler Birliği toplantısında  son günlerde herkesi ürküten deprem gerçeğine vurgu yapılarak AKUT tarafından İlçemizde bir  deprem semineri verilmesi için girişim başlatılması kararı alındı.

Toplantının sona ermesinin ardında katılımcılara  Marmaris bal evi gezdirilerek bilgi verildi  Bal evini gezen  dernek  yöneticileri  Böyle güzel bir yatırımı Marmaris’e kazandıran başta   Ticaret Odası  Başkanı Mehmet Baysal olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ediyoruz” dediler.