UMEM Kurs Yönetimi Bu Defa Fethiye’de Toplandı

Friday, 29.08.2014

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi olan UMEM Beceri`10 toplantısı 28 Ağustos 2012 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. FTSO Meğri Salonu`nda düzenlenen UMEM Beceri`10 toplantısına İŞKUR yetkilileri, Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi, Meslek Lisesi Müdürleri, Marmaris, Bodrum ve Milas Ticaret Odası UMEM temsilcileri katıldılar.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım İŞKUR tarafından açılan meslek kursları hakkında katılımcılara bilgi verdi ve katılımcıların kurslar hakkındaki sorularını yanıtladı.

UMEM Beceri`10 Projesi kapsamında işsizlere yönelik meslek edindirme kurslarının açılması ve bu kursların ilde nasıl yaygınlaştırılacağı konusunda görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda kursların yaygınlaştırılması halinde projenin amacına ulaşacağı vurgulanırken ilgili tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevleri yapması gerektiği vurgulandı.

UMEM SANAYİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK KURSLAR MARMARİS’TE

Odamız tarafından Mayıs ve Haziran ayları içerisinde üye işyerlerimiz ile yapılan eleman ihtiyaç analizleri kapsamında elde edilen verilerden yola çıkılarak sanayi sektöründe;

  • İnşaat Kalıpçısı (Ahşap)
  • Depo Sorumlusu
  • İnşaat Boyacıları
  • Enerji Pano Tasarım ve Montajı

Alanlarında kurs açılması planlanmaktadır. Kurslar yeterli katılımcı sayısına ulaşıldıktan ve uygun eğitim atölyeleri belirlendikten sonra açılacaktır. Bu kurslardan herhangi birine kayıt olmak isteyenlerin Odamız ilgili personeli Eylem Miray Apak ile görüşmeleri ve kayıt dilekçesini eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.