Umem Beceri 10 Kapsamında Marmaris’te Kurslar Açılmaya Devam Ediyor!

Friday, 29.08.2014

Marmaris Ticaret Odası, Muğla Çalışma ve İş Kurumu işbirliğinde UMEM kapsamında, sanayi sektörü alanında açılacak olan "Ahşap Kalıpçısı" ve "Enerji Pano Tasarım ve Montajı" kursları için 20 Kasım 2012 Salı günü kursiyer seçimi gerçekleştirilecektir.

Kursa başvurmak isteyenlerin 20 Kasım 2012 Salı saat 11.00'da Marmaris Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi'nde hazır bulunmaları rica olunur.

UMEM Hizmet Sektörü kapsamında ihale usulü ile açılması planlanan ve neticesine ihale bitiminde varılacak olan kurslar ise şöyledir:

• Aşçı Çırağı
  • Satış Görevlisi
  • Ön Muhasebe
  • Kasiyer
  • Ön Büro Elemanı

Bu kurslar, Muğla Çalışma ve İş Kurumu tarafından ilan edilen ihalelerin sonuçlanması ardından açılacak olup kurs kayıt ve başlangıcına ilişkin duyurular ilgili kurum/kuruluş tarafından yapılacaktır.

UMEM Nedir?

İşgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla başlatılan "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında 81 ilde mesleki kurslar açılmaktadır.

Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğinin ürünü olan UMEM, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortak projesidir.

UMEM ile Kazanacaklarınız;

Kursiyerler için kurs süresince

• Günlük 25 TL cep harçlığı alacak;
  • "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" ve " Genel Sağlık Sigortası"
  • Mesleki beceri ve deneyim

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise aşağıdaki istihdam teşviklerinden faydalanacaktır:

• Deneyimli ve mesleki beceriye sahip personel ihtiyacınızı rahatlıkla giderebileceksiniz.
  • 18- 29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl);
  • 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle " Sigorta Primi İşveren Payı" ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.