UMEM Beceri’10 Marmaris’te İlk Sertifikasını Verdi

Friday, 29.08.2014

23 Ocak 2013 tarihinde ilçemizde düzenlenen ilk UMEM kursunun, 16 mezununa sertifikalarını vermek üzere 75. Yık Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde bir tören düzenlendi.
75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Odamız işbirliğinde 5 Kasım 2012 tarihinde başlayan Depo Sorumlusu Kursu 23 Ocak günü tamamlanarak 16 başarılı kursiyere uluslararası geçerliliği olan sertifikaları verildi.
Kursiyerlere ve katılımcılara verilen kokteyl ile başlayan tören konuşmalarla devam etti. İŞKUR İl Müdür Vekili tarafından yapılan konuşmada İŞKUR desteklerine ve UMEM'in faydalarına değinildi.

Odamız Genel Sekreteri Taşkın BAYKARA ise konuşmasında "İş yaşantınız sürdürülebilirliği için en önemli unsur kaliteli çalışandır. UMEM bu nedenle Marmaris esnafımız ve iş adamlarımız için en verimli kaynaktır. Alanında üst düzeyde eğitim alan gençlerimizin istihdamı için de Marmaris iş adamlarının desteği gerekmektedir" diyerek devam eden Aşçı Çırağı ve Ön Büro kursları için de aynı süreçler geçerli olduğunu dile getirmiştir.

75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü mesleki eğitimin önemine ve UMEM'in katkılarına değinerek bu projenin ilçemizdeki pilot okulu olarak her zaman uygulayıcısı olacaklarını dile getirmiştir.
Kursiyerlerden Burcu Çavdar ise, UMEM'i ilk duyduğunda kendisi için bir fırsat olarak gördüğünü, kurs süresince ise rakiplerine göre yarışa 2-0 önde başladığını anladığını dile getirerek "bu şansı bana tanıdıkları için çok mutluyum, hayatımın değişmeye başladığını hissediyorum" diyerek UMEM Projesi uygulayıcılarına teşekkürlerini dile getirdi.

Tören 16 başarılı kursiyere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.
Kursiyerlere, iş başı eğitimleri eşleştirmelerinin yapılması için Marmaris Ticaret Odası ile irtibata geçmeleri gerektiği bilgisi verilmiştir.
UMEM Nedir?
2010 yılından bu yana uygulanmakta olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortak projesi olan UMEM Beceri'10; Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi, 2012 yılından bu yana ilçemizde de faaliyet halindedir.

Hem işsizlere hem de işverenlere yönelik teşvikleri oldukça cezbedici olan UMEM ile kursiyerlere teorik eğitimleri süresince 20 TL cep harçlığı verilmekte, kurs süresince ise "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" ve " Genel Sağlık Sigortası" yapılmaktadır. İşbaşı eğitimi yapan kursiyerlere verilen cep harçlığı 25 TL'ye çıkmaktadır.

İşverenler ise kurstan mezun olanları istihdam ettiğinde Sigorta Primi İşveren Payını İŞKUR karşılamaktadır.
NOT: UMEM hakkında daha fazla bilgi almak için Marmaris Ticaret Odası UMEM yetkilisi ile irtibata geçebilirsiniz.