UMEM BECERİ 10 Kapsamında Hizmet Sektöründe İlk Kursumuz Tamamlandı

Friday, 29.08.2014

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Bir yandan yaygın olan cehaleti ortadan kaldırırken, öte yandan toplum hayatında yapıcı, etkili ve verimli insanlar yetiştirmek gerekir."

UMEM Beceri'10; Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortak projesi olarak 2010 yılından itibaren uygulanmaktadır. Beceri kazandırma ve iş edindirme ilkeleri üzerine kurulan UMEM Beceri'10, 2012 yılından bu yana ilçemizde de faaliyet halindedir.

UMEM hem işsizlere hem de işverenlere yönelik teşviklerde bulunmaktadır. Kursiyerlere teorik eğitimleri süresince 20 TL cep harçlığı verilmekte, "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" ve " Genel Sağlık Sigortası" İŞKUR tarafından yapılmaktadır. İşbaşı eğitimi boyunca kursiyer desteği 25 TL'ye çıkmaktadır. İşverenler kurstan mezun olanları istihdam ettiği zaman Sigorta Primi İşveren Payı'nı İŞKUR karşılamaktadır.

Marmaris'te ilk UMEM kursumuz, ilçemizdeki pilot okulumuz olan 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sanayi kapsamındaki Depo Sorumlusu alanında açılmış ve 16 kursiyer başarıyla mezun olmuştur. Bunlardan 7'si işbaşı eğitimlerine başlayacaktır.

Hizmet sektöründe ise Aşçı Çırağı ve Ön Büro olmak üzere iki adet kursumuz açılmıştır. Özel Ata Meslek Eğitim Kursu, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Odamız işbirliğinde 17 Aralık 2012 tarihinde başlayan Aşçı Çırağı Kursu tamamlanmıştır ve 19 kursiyer başarıyla mezun olmuştur. Sertifika töreni 11 Şubat 2013 tarihinde Marmaris Ticaret Odası Meclis Salonunda Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Güney Ege Aşçılar Derneği Başkanı Alaaddin Çağlar ve Dernek Üyeleri ile Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Kursiyerlerimiz işbaşı eğitimlerine başlamıştır.

Tören kursiyerlerden Mehmet Ayhan tarafından yapılan konuşmayla başlamıştır. Ayhan UMEM kursu sayesinde kazandığı mesleki becerilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasını " iş hayatına başladığım zaman yapacağım yemeklerden tatmanız için hepinizi davet ediyorum" diyerek tamamlamıştır.

KURSİYER LİSTESİ

Çiçek Ölmez

Mehmet Emin Kaya

Keziban Yıldız

Neslihan Erez

Bayram Kaya

Mehmet Ayhan

Solmaz Duysal

Onur Boğatekin

Mertcan Cengiz

Halil Tırpan

Burcu Artar

Ulaş Özdede

Meltem Adıyaman

Bilal Korkmaz

Cem Asar

Cihat Beken

Reyhan Ürel

Tahir İnce

İzel Soluk