Ticaret Sicili Müdürlükleri 1. Bilgilendirme Toplantısı

Friday, 29.08.2014

Ticaret Sicili Müdürlükleri 1. Bilgilendirme Toplantısı, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ve İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel'in açılış konuşmaları ile TOBB Konferans Salonu'nda başladı. Marmaris Ticaret Sicili Müdürlüğümüzü temsilen toplantıya Ticaret Sicili Müdürü  Fırat Kaynak Ünlü ve Ticaret Sicili Müdür Yardımcısı Deniz Tetik katıldı.

TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, yaptığı konuşmada, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) ve buna paralel olarak, Ticaret Sicil Yönetmeliği'nin yürürlüğe girdiğini ifade etti. Saraçöz, yönetmelik ile ticaret sicil müdürlüklerinin yetki, sorumluluk ve özlük haklarının belirlendiğini söyledi.

Türk Ticaret Kanunu'nun önemine değinen Saraçöz, kanunun hazırlık ve yürürlüğe girme süreci hakkında hatırlatmalarda bulundu.

İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel de konuşmasında, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun bir devrim niteliğinde olduğunu, bu devrimi birlikte hayata geçireceklerini belirterek, Türk şirketlerinin uluslararası alanda rekabet edebilirliğini artıracak önemli bir değişim yaşandığını söyledi.

Yücel, ticaret sicil müdürlüklerinin başarılı çalışmalarının, Türk Ticaret Kanunu'nun sağlıklı işlemesini sağlayacağını vurguladı. Eski bildiklerinizi unutun diyen Yücel, "kendinizi yeni kanuna göre formatlayacaksınız. Eski kanundan kaynaklı unutmanız gereken alışkanlıkları unutun" dedi.

İki gün süren  bilgilendirme toplantısında, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde Ticaret Sicil işlemleri hakkında ve Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) uygulamalarına ilişkin sunumlarda yapılarak  Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) hakkında Ticaret Sicil Müdürlükleri bilgilendirildi.