Muğla Odalar Toplantısı Gerçekleşti

Friday, 29.08.2014

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne(TOBB) bağlı Muğla'daki ticaret, sanayi, deniz ticaret odaları ve Ticaret Borsası'nın başkan ve meclis başkanları, bir araya geldi. Toplantıdan, ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinde Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibini destekleneceği kararı çıktı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde toplantıya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası, Muğla Ticaret Borsası, Bodrum ve Marmaris Deniz Ticaret Odaları başkan, meclis başkanları ve temsilcileri katıldı. Toplantıda alınan kararlar ile ilgili açıklamayı MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş yaptı. Muğla odaları ve Borsası'nın bölgesel toplantılarının üç ayda bir Oda ve Borsa'nın bulunduğu ilçelerde yapılacağını belirten Karakuş, "Odalarımız ve Borsa yeni seçimden çıktı. Milas haricindeki tüm arkadaşlarımız yeniden göreve seçildi. Yönetim ve Meclislerde değişikler yaşandı. Muğla'da yaptığımız ilk bölgesel toplantıda ortak kararlar aldık. Öncelikle bu toplantıların üç ayda bir yapılması kararının yanında, MUTSO Meclis başkanımız başkanlığında ortak bir sekretarya oluşturulması kararı çıktı. Tüm çalışmalar bu sekretarya üzerinden yapılacak." dedi.

Karakuş, Muğla'nın önemli turizm merkezlerinin bulunduğu il olması nedeniyle TOBB'un Turizm Komisyonu toplantısının burada yapılması için karar aldıklarını ifade ederek, "Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Ula ve Milas ilçelerimizin tamamı denize kıyısı bululan ilçelerimiz. Türkiye'ye önemli döviz girdisi sağlayan kentimizde önümüzdeki günlerde TOBB Turizm Komisyonunun Muğla'da yapılmasını sağlamak için karar aldık." diye konuştu.

TOBB'nun ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmada vazgeçilmez unsur olarak ekonomik, kültürel ve sosyal alanda yurtiçinde ve yurtdışında iş dünyasına yön veren bakış açısı ile öncü olduğunu dile getiren Karakuş, "Bizler yaklaşık 9 yıldan bu yana başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile aynı ekipte çalışıyoruz. Bu yeni dönem ile birlikte Muğla ili odaları ve Borsası olarak önümüzdeki 4 yıllık süreçte bu tablonun aynı şekilde devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bütün bu görüşlerden yola çıkarak Muğla İli Odaları ve Borsası olarak ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinde sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibine desteğimizin tam olduğunu kamuoyu ile paylaşırız." şeklinde konuştu.