Hisarcıklıoğlu, Ege Bölgesi Oda Ve Borsa Başkanlarıyla ‘İstişare’ Toplantısında Bir Araya Geldi

Friday, 29.08.2014

Ege Bölgesi İstişare Toplantısı TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığındaki toplantıda bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra ülke ve dünya ölçeğindeki ekonomik gelişmeler de masaya yatırıldı.MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal'da toplantıya katıldı.

Hisarcıklıoğlu toplantının açılış konuşmasında, oda/borsa seçimlerinin tamamlandığını anımsatarak, hayırlı olması dileğinde bulundu ve bu makamların hizmet verme makamı olduğunu, Türkiye'nin zenginleşmesi için çalıştıklarını ifade etti.

TOBB'un çalışmalarına ilişkin oda ve borsa başkanlarına bir sunum yapan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un Türkiye'nin en demokratik kurumu olduğunu vurgulayarak, "oda sistemini biz Avrupa'dan değil, Avrupa bizden aldı. Dünyaya oda sistemini tanıtan biziz. Tarihimizde ahilik sistemi ile başlıyor. Ahilik 12. Yüzyılda, lonca sistemi 15. Yüzyılda başladı" dedi.

Göreve geldiği dönemde yaptığı oda/borsa ziyaretlerinde, oda/borsaların fiziki altyapısında büyük problemler gördüğünü anlatan TOBB Başkanı, "Biz tulumbaya su döktük. Bu kapsamda 233 oda/borsa yeni hizmet binasını yaptı. 132 oda/borsamız binasını yeniledi" şeklinde konuştu.

Fiziki altyapının itibar açısından önemli ama yeterli olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, hizmet noktasında da sıkıntıların olduğunu gördüklerini, bu amaçla Akreditasyon sistemi ile oda/borsalardaki hizmetlerin kalitesinin yükseltildiğini söyledi. Bugüne kadar 131 oda/borsanın 5 yıldızlı hale geldiğini ifade eden TOBB Başkanı, bu akredite odaların üyelerine verdikleri hizmet kalitesinin, en az Londra, Paris, Madrid odaları kadar olduğunu belirtti.

Zengin olmak için girişimci sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, hem zenginleşmek hem de her yıl iş piyasasına katılan 750 bin gence iş sahası açabilmek için girişimciliğin şart olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, özellikle kadın ve genç girişimciler üzerinde durdu. Konuk başkanlardan, illerinde ve ilçelerinde, kadın ve genç girişimcilerle yakından ilgilenmelerini, onları motive etmelerini ve sayılarının artması için onlara pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi.