Baltık TÜRK İŞ Forumu Koordinasyon Toplantısı Fethiye`De Yapıldı

Friday, 29.08.2014

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül 1 - 4 Nisan 2013 tarihleri arasında Litvanya ve Letonya'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerde Baltık bölgesinde faaliyet gösteren organizasyonlar ile Türkiye arasındaki işbirliği anlaşmalarının zemini hazırlamış ve gerçekleşmesine vesile olmuştur.

4 Temmuz 2013 tarihinde Baltık Türk Ticaret Odası (BTTO) tarafından İstanbul'da organize edilen Baltık-Türk İş Forumu hazırlık toplantısında görüşülen ve kararlaştırılan gündem maddelerinden birisi de 2013 Baltık-Türk İş Forumu organizasyonunun Muğla bölgesinde gerçekleştirilmesiydi. Eylül veya Ekim aylarında gerçekleşmesi öngörülen söz konusu forumda, Baltık ülkelerin önde gelen firmalarının temsilcilerinden oluşan bir heyet ile üyelerimiz arasında ikili iş görüşmeler gerçekleştirilecektir.
Bu amaçla 11 Temmuz 2013'de saat 14.00'de FTSO'nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda Baltık Türk İş Forumunun Türkiye'de hangi şehirde, hangi tarihte ve forumun Türkiye'deki ana koordine merkezinin neresi olacağının belirlenmesi konuları ele alınmıştır.

Yukarıda belirtilen Baltık-Türk İş Forumu hazırlık toplantılarında ele alınan konularda BTTO, Fethiye TSO, Muğla TSO, Bodrum TO, Milas TSO, Marmaris TO, Muğla Ticaret Borsası, Marmaris Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Deniz Ticaret Odasının katılımlarıyla Baltık İş Forumu'nun 31 Ekim - 1 Kasım 2013 tarihleri arasında Baltık Odalarının da katılımlarıyla Dalaman Sarıgerme'de Muğla TSO'nun koordinesinde yapılması oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Odamızda gerçekleştirilen Baltık-Türk İş Forumu Koordinasyon Toplantısı'na FTSO'dan Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan,Bodrum TO'dan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Muğla TSO'dan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişçigil, Milas TSO'dan Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Marmaris TO'dan Meclis Başkanı Ahmet Ali Kansu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kodaman, Marmaris Deniz Ticaret Odasından Ercan Güneştutar, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Turgut Tokmak, Fethiye Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ve BTTA'dan Ayhan Güven katılmıştır