Muğla Kagik Marmaris’de “100 Yılda 100 Kadın” Projesini Tanıttı

Friday, 29.08.2014

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu “100 Yılda 100 Kadın” projesi kapsamında Marmaris Ticaret Odası’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hazırlanan projenin bilgilendirme toplantısına MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı  Sultan Yılmaz, Marmaris KAGİK Başkanı Şadan Önen ve  KAGİK üyeleri Mehtap Şeniz Tölek ve Ayten Arslan katıldı. 

KAGİK Başkanı Sultan Yılmaz toplantıda proje ile ilgili Marmaris basınını bilgilendirerek “ Bu proje ile Muğla ve ilçelerinde 1913-2013 yıllarını kapsayan 100 yıllık süreçte Muğla bölgesine emek veren, Muğla’nın veya ilçelerinin adını duyuran kadınlara ait silinmiş izlerin ya da gizlenmiş konuların bugüne taşınmasını, Muğla’ya emek veren kadınlarla ilgili bilgilerin kategorize edilerek kent tarihine, bugünkü ve gelecek kuşaklara belge oluşturması ve  katkıda bulunan kadınlara saygı görevinin yerine getirilmesi amaçlanıyor” dedi. 

MTO Yönetim Kurulu Baysal; böyle bir projeye imza attıkları için Muğla TSO Kadın Girişimciler Kurulu’na teşekkür ederek kendilerine gereken tüm destekleri vereceklerini ifade etti. 

Marmaris KAGİK Başkanı Şadan Öner; Marmaris kadın girişimcileri olarak bir komite oluşturacağız ve Marmaris’de öncü olmuş kadınları seçerek kendileri ile bağlantıya geçeceklerini ifade etti. Ayrıca 1 Temmuz -1 Ekim 2013 tarihleri arasında koşulları sağlayan adaylar şahsen, posta yoluyla ya da internet ortamından başvuruda bulunabilirler dedi.

Muğla Sanayi ve Ticaret odası web sayfasından (www.mutso.org.tr) ve Marmaris Ticaret odasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

"100 Yılda 100 Kadın" projesinde adaylarda aranan kriterler :

a-Muğla'ya mesleki rolleri gereği hizmet veren ilk kadınlar
b-Kamu ve özel kuruluşların ilk kadın yöneticileri
c-Muğla Halkı için bazı hizmetlerin gerçekleşmesine ön ayak olmuş kadınlar
d-Seçilmiş kadınlar
e- Hayırsever olarak adını duyurmuş kadınlar
f- Hizmet sektöründe ilk kadınlar
g-Sanat, kültür ve spor alanında Muğla'nın adını duyurmuş kadınlar
h- Bilim alanında Muğla'nın adını duyurmuş kadınlar
ı- Kurtuluş mücadelesine katılmış kadınlar,
i- Ve projenin amacına uygun olabileceği düşünülen diğer kadınlar aday olarak gösterilebilirler. 

Başvuru Tarihleri : 1 Temmuz 2013 – 1 Ekim 2013

Başvuru Adresi : Muğla Sanayi ve Ticaret Odası

Muslihittin Mh. Şehit Yrb. Alim Yılmaz Cad. No : Muğla

Telefon : 0252 214 11 22

E-mail : seherakgun@hotmail.com

Detaylı bilgi :  www.mutso.org.tr