Kuyumcular Meslek Komitesi Bilgilendirme Eğitimi

Friday, 29.08.2014

7. meslek grubu üyesi kuyumcular için 7 Eylül Cumartesi günü odamız Jale Bayındır toplantı salonunda odamız ve HRD (Hoge Raad voor Diamant) Yüksek Elmas konseyi işbirliğiyle gerçekleşecek olan eğitimler hakkında bilgilendirme ve ön kayıt toplantısı düzenlendi.

Yönetim kurulu üyesi Ahmet Malik Yavuz'un organize ettiği eğitimde kuyumcu üyelerimiz için HRD Antwerp firması tarafından Dünya ve Türkiye'nin en prestijli kuyumcu firmalarının almış olduğu temel pırlanta eğitimi, sertifikalı pırlanta eksperliği, mücevher satış eğitimi planlandı. Yüksek kalitenin bir sonucu olan mücevher raporları son tüketicilerin güveninin sağlanması ve geliştirilmesinin önemi vurgulanarak, kalite ve verimliliğin artırılması için yapılacak eğitimlerin katkısı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı öncesi Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Baysal üyelerimize hoş geldin konuşması yaparak odamız çalışmaları ve yapacağımız eğitimler hakkında bilgilendirme yaptı.

Kısaca HRD ANTWERP;

HRD Antwerp'te , bilgi araştırması sadece Elmaslar ve Değerli Taşlar laboratuarlarıyla sınırlı değildir. Eğitimde 25 yılı aşkın deneyimiyle HRD Antwerp'in departmanı Belçika'da ve tüm dünyada elmas ve gemoloji kursları organize etmekte ustalaşmış, dünya çapında 10.000 den fazla mezun vermiştir.

HRD Antwerp – Eğitimin özellikleri ;

• Maksimum kişisel rehberlik ( her kursa en fazla 10 öğrenci)

• Her öğrenciye 1 mikroskop (ideal laboratuar ortamı)

• Her kursa 120 ye kadar farklı taş (pratik eğitim önceliği)

• Kurslar tüm dünyada ve birçok dilde verilmektedir. İngilizce, Çince, Türkçe, Fransızca, Felemenkçe, İspanyolca ve İtalyanca.

HRD Antwerp Eğitimi mezunları ayrılmıyorlar. Yıl boyu katılımı yüksek etkinlikler yürüten ve üyelerine oldukça geniş ve etkili uluslar arası network hizmeti veren HRD Antwerp Mezunlar Klübüne katılmaya davetliler.

Yapılacak eğitimler için son başvuru tarihi 12 Ekim 2013 olup katılım kayıt formları ve katılım şartları için odamıza başvurulması gerekmektedir.