Ulusal Eğitim Mesajımız

Friday, 29.08.2014

Değerli Eğitim Yöneticileri, Öğretmenler, Anne Babalar ve Sevgili Öğrenciler,

Bugün yeni hedefler ve büyük bir heyecanla yepyeni bir eğitim- öğretim yılına başlayan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin sevinç ve heyecanlarını gönülden paylaşıyorum. Yüreklerinde öğrenme sevgisiyle okullarına adımlarını atan çocuklarımız okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşacaklar. Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz, verimli çalışmalarımızı hep birlikte taçlandıracağımız ve yeni başarılara imza atacağımız 2013-2014 eğitim-öğretim yılının kıymetli öğrencilerimize, değerli velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

ATATÜRK’ün dediği gibi;  “Ulusal Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz... Yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor, demektir. Bir taraftan genel olan cahilliği yok etmeye çalışmakla beraber, diğer taraftan toplumsal hayatta faal ve faydalı, verimli elemanlar yetiştirmek lazımdır. Bu da ilk ve orta öğretimin uygulamalı bir şekilde olmasıyla mümkündür. Ancak bu sayede toplumlar iş adamlarına, sanatkârlara sahip olur. Elbette milli dehamızı geliştirmek, hislerimizi layık olduğu dereceye çıkarmak için yüksek meslek sahiplerini de yetiştireceğiz. Çocuklarımızı da aynı öğretim derecelerinden geçirerek yetiştireceğiz. “

Bu duygu ve düşüncelerle; 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yepyeni ve daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyor; siz değerli öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize saygılarımı sunuyorum. 

Mehmet BAYSAL

Yönetim Kurulu Başkanı

Marmaris Ticaret Odası