Marmaris’in Sesine Kulak Verin Mutlaka Bir Şey Söylüyordur

Friday, 29.08.2014

Marmaris'in beş oda başkanı esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Başkanların bu haftaki adresi Beldibi Beldesi oldu. Bu haftaki ziyarette başkanlar, hazırlattıkları el ilanını basın mensuplarıyla paylaştı.

Oda başkanları vatandaşlar ve esnafın dile getiremediği sorunları ve görüşleri hazırlanan el ilanıyla öğrenebilecek. İlanda "Marmaris'in sesine kulak verin; Mutlaka bir şey söylüyordur..."sloganı ön plana çıktı. İlanın ön sayfasında Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Marmaris Esnaf Kredi Kooperatifi, Marmaris Deniz Ticaret Odası'nın logoları da yer alıyor. Arka sayfasında ise Marmaris için proje ve fikirlerinizi bizimle paylaşır mısınız? sorusu yöneltiliyor.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan'ın bu hafta Beldibi Beldesi'ndeki esnafı ziyaret ettiler. Başkanların Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli'yi de ziyaret etti. Başkanlar ve İspirli bir süre Marmaris turizmi, alkol yasağı, ve yeni büyükşehir yasası üzerine sohbet ettiler.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, birlik ve beraberliklerini bozmadan bu ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti. Ayyıldız Marmaris'te yaşayan herkesi bu birlikteliğe davet ettiğinin altını çizerek, "Marmaris'teki kamu kurum kuruluşundaki herkesi de bu kahvaltılarımıza ve esnaf ziyaretlerimize davet ediyorum" dedi.
Birlik ve bütünlüğümüzü bozmadığımız sürece Marmaris'e turizme ilerleyen yıllarda mutlaka daha fazla adımlar atılacağına eminim.

"EL ELE VERİP MARMARİS'İ DÜZLÜĞE ÇIKARTALIM"

Ayyıldız her hafta Salı günü bir bölge seçerek esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Kaymakam, emniyet müdürü, belediye başkanlarına kadar herkesi bekliyoruz. Lütfen gelin hep beraber olalım. El ele verelim ve bu Marmaris'i düzlüğe çıkartalım. Turizmde daha fazla ivme kazanalım. Paralı turistlerin gelmesini sağlayalım" dedi.

ALKOL YASAĞINA TEPKİ

Başkan Ayyıldız alkol satışına getirilen yasakların Marmaris ve diğer turizm bölgelerindeki esnafa zarar verdiğini iddia etti. Ayyıldız, "Konulan yasakların olumlu tarafı var ancak bizim bizim esnafımız buradan gelir elde ediyor" dedi.

İSPİRLİ'DEN İLGİNÇ PROJE: "ALKOL PARK"

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli kendisini alkol kullanmadığını ancak, kendilerine 2014 görev düşseydi eğer Beldibi'ne 'Alkol Park' yapmayı planladığını söyledi. İspirli, "O parkta alkol almak isteyen vatandaşlar gitsinler içsinler. Kör noktalarımız var alkol alan vatandaşlarımızın mahalle aralarında ve ya parklarda alkol olması ve taşkınlık çıkarması konusunda çok şikayet geliyor. Bu tür bir projeyle bunun önüne geçilebilir" dedi.

İSPİRLİ'DEN BÜYÜKŞEHİR TEPKİSİ

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, büyükşehir konusunda bir ayrım yapılması gerektiğini ifade ederek, "Muğla'nın merkezi nüfusu 62 bin civarında Elazığ'ın ise 4 yüz bin. Bu rakamlarla Muğla mı? büyükşehire layık yoksa 4 yüz bin nüfuslu Elazığ mı?" dedi.

HABER MARMARİS MANŞET GAZETESİ