Oda Başkanları Bu Salı Bozburun’da

Friday, 29.08.2014

Marmaris'teki Oda başkanlarının esnaf ziyaretlerinin bu haftaki durağı Bozburun oldu.

Bozburun belediye başkanı Cemil Şener'in de katılımı ile esnaf ile birlikte kahvaltı ettikten sonra, Bozburun esnafını ziyaret eden ve sorunlara çözüm üretmeye çalışan oda başkanları, Bozburun'daki gümrük kapısının kapatılacağına yönelik söylentiler üzerine, "üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dediler

Bozburun'a giderken Orhaniye'ye de uğrayarak köy muhtarı ile bir süre sohbet eden Oda başkanlarının tam kadro hazır bulunduğu bu haftaki ziyaretin adresi Bozburun oldu. Başkanlar önce Bozburun Belediye Başkanı Cemil Şener'i ziyaret ederek, beldenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Daha sonra belde merkezinde esnafla birlikte kahvaltıda bir araya gelen başkanlar esnafın sorunlarını dinlediler. Daha sonra başkanların Bozburun sokaklarında esnafı ziyaretleri sırasında, Bozburun'da 2010 yılında faaliyete başlayan Gümrük kapısının kapatılacağına yönelik söylentiler üzerine, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, "bu kapının kapatılması burada yaşayan insanlar için son derece olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu kapının kapatılmaması için tüm oda başkanları olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bozburun Belediye Başkanı Cemil Şener de, "Buradaki gümrük kapısının kapatılması vatandaşın ve tüm esnafın aleyhine olan bir durumdur. Gümrük kapısının kapanması ile ilgili şu ana kadar elimize ulaşan resmi bir bilgi yok. Bize gelen duyumlar; Orhaniye'deki Marina'da bir gümrük kapısı açılacak, buna karşılık da Bozburun'daki gümrük kapısının kapatılacağı şeklinde. Bütün esnaf bu konuda endişeli. Biz bir imza kampanyası başlattık ve durumu Bozburun'un geleceği açısından Marmaris belediyesine ve kaymakamlığa bildirdik" dedi.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Oadası başkanı Şükrü Ayyıldız yapılan ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, esnafın bu tür ziyaretlerden son derece memnun olduğunun altını çizerek, "buradaki gümrüğün kesinlikle buradan kaldırılmaması gerekir, gümrük kapısının Orhaniye'ye kaydırılması hem güzergah olarak hem mesafe olarak yanlış" dedi.

HABER: MARMARİS GÜNCEL