ROTA MARMARİS

Friday, 29.08.2014

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından proje teklif çağrısı Nisan ayında ilan edilmişti. Çağrı kapsamına alınan konular içerisinde bölgemizde alternatif turizmin ekonomiye katkısını arttırma, turizm faaliyetlerini geliştirme ve çeşitlendirmeye yardımcı olmak amacıyla alternatif turizm dallarının tanıtımı ve pazarlanması için yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi alınmıştır.

GEKA 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürüttüğü, "Alternatif Turizm" ile "Turizm Altyapısı" Mali Destek Programlarında proje değerlendirme süreci tamamlanmış ve sözleşme imzalamaya hak kazanan projelerin kamuoyuna açıklanmasına karar vermiştir.

Marmaris Ticaret Odası tarafından iştirakçilerimiz ile birlikte hazırladığımız Marmaris'in alternatif turizm alanlarının tanıtımında yenilikçi uygulamalar ile yöremize özgü tatlarının denenmesini sağlayan bir gastronomi turunu içeren "Rota Marmaris" isimli projemiz GEKA tarafından onaylanmıştır.

Köylerimizi içerisine alan Rota Marmaris kapsamında Marmaris'i ziyaret etmemiş kişilerde merak uyandırması, ziyaret etmiş olanlarda tekrar gelme isteği yaratması, hedef kitleyi, tatillerini Marmaris'te yapmaları için harekete geçirmesini sağlayıcı tanıtım ve bilgilendirme stratejileri belirlenmiş, yerel halk ve ziyaretçilerin faydalanabilecekleri altyapı kurulması öngörülmüştür.

Proje bütçemizin %75'i desteklenmiş olup uygulamaya GEKA ile sözleşme imzalandıktan sonra başlanacaktır.

Projemizin gidişatı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerimiz devam edecektir.