Marmaris Bal Evi, Marmaris Kadın ve Sanat Festivalinde

Friday, 29.08.2014

9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali 07 Mart Cuma Günü Saat 19.00dan itibaren başlayan "Marmarist" Karma Güzel Sanatlar Sergisi etkinlikleri ile sanatın kapılarını halka açtı.

Güzel Sanatlar konusunda yaratıcılıklarını sergileyen 100 katılımcının yaklaşık 250 eseri, canlı performans gösterileri ve yazarların imza günü ile başlayan etkinlikler, 16 Mart Pazar gününe kadar Yeni Kadıköy İskelesi üzerinde bulunan, bin metrekarelik bir alana sahip Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinde sürecek ve her gün Saat 11.00 – 1900 arası ziyaret edilebilecek.

Festival açılış konuşmasında Sanatın hayatımızı anlamlandıran ve yeni anlamları var kılmanın en büyük alanı olduğunu vurgulayan DamlaÖzlüer, kadınların birer yanardağ gücü ile bulundukları zaman dilimini değiştiren işlere sanatla imza attıklarını söyleyerek, tüm Emekçi Kadınların sadece 08 Mart Günü Dünya Günü hatırlanmamalarını, onların her an belleklerimizde var olması halinde toplumumuzdaki kadın sorunlarının ortadan kalkacağını belirtti.

Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her etkinlikte yanında olan, sanatçı dostları, Atilla Atasoy, Ayşegül Çıdamlı, Cihat Tamer, Esin Karakaya, Haldun Ergüvenç, Hikmet Karagöz, İlter Akcebe, İnci Ültay, Meral Orhonsay, Sinan Bengier, Yaman Tüzcet, Cihan Demirci ve tüm katılımcı sanatçılara teşekkür ederek, İstanbullu sanatseverlerin Kadın ve Sanat Festivali'ne gösterdikleri ilgiye karşı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festival Etkinlikler Kordinatörü Umur Özlüer, dokuzuncu yaşına, tamamen sivil toplum gücü ve sanatçıların, sanatseverlerin katkısı ile basan Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivaline kanat takan, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ve Kültür Kentleri birliği Yöneticileri olan Ümit Yaşar Işıkhan ve Hakkı Gümüştaş'a ve Sanat Festivalin başladığı günden bu güne sanat danışmanlığını üstlenen Dr. Refik Aziz ile Festivalin onur konuğu olan Habib Gerez, Seba Uğurtan ile CinoKaneli'ye, etkinliklere verdikleri destek için teşekkür ederek, çok minik katkılarla çok büyük işlere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal'ı sahneye davet etti. Mehmet Baysal, böyle bir etkinliğin içinde Marmaris Ticaret Odası Osmaniye Bal Evi stantları ile yer almaktan duydukları mutluluğu belirterek etkinliğe katkı koyan herkesi kutlayarak Marmaris'e davet etti.

Haber Merkezi

http://www.marmariskulturmerkezi.com