ROTA MARMARİS

Friday, 29.08.2014

Köylerimizi içerisine alan Rota Marmaris kapsamında Marmaris'i ziyaret etmemiş kişilerde merak uyandırması, ziyaret etmiş olanlarda tekrar gelme isteği yaratması, hedef kitleyi, tatillerini Marmaris'te yapmaları için harekete geçirmesini sağlayıcı tanıtım ve bilgilendirme stratejileri belirlenmiş, yerel halk ve ziyaretçilerin faydalanabilecekleri altyapı kurulması öngörülmüştür.

222.000 TL bütçeli projemizin %75'i desteklenmiş olup yaklaşık 166.000 TL GEKA hibesine hak kazanılmıştır.

Rota Marmaris projesi, Marmaris'in sahip olduğu alternatif turizm değerlerinin çekiciliğini ve ulaşılabilirliğini sağlayacak alt yapı hizmetini geliştirmeyi taahhüt ederek ilçe ve bölge ekonomisine uzun vadede katkı koymayı hedeflemektedir. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin, Marmaris'in sahip olduğu alternatif turizm noktaları hakkında bilgiye ulaşabilmeleri amacıyla kitapçık, broşür, harita, web sayfası ve akıllı telefon uygulamasına ek olarak Marmaris Liman İşletmesinde, Marmaris merkezde, Turunç İçmeler ve Bozburun'da tanıtım amaçlı kiosklar yerleştirilecektir. Bu sayede hem online hem de materyal olarak Marmaris hakkında bilgiye ulaşılabilecektir. Alternatif turizm değeri olan yöresel tatların tadımını içeren yerel ürünlerin tanıtımı turu düzenlenerek Datça ve Osmaniye'ye ücretsiz tanıtım ve tadım gezileri düzenlenecektir.

Marmaris'e yabancı turist getiren Incoming acentelerin yöneticileri ilçemize davet edilerek Marmaris'in tanıtımı amacıyla işbirlikleri sağlanacaktır.

Marmaris'in alternatif turizm değerleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan yerel halkımıza ve kanaat önderlerine alternatif turizm bilgilendirme seminerleri yapılarak yerelde bilinç oluşturulacaktır.

Bilgilendirme ve iletişim altyapısı "Rota Aktivite", "Rota Tarih", "Rota Gastronomi", "Rota İnanç", "Rota Gece", "Rota Yeşil", "Rota Mavi", "Rota Çocuklar" başlıklı alternatif turizm değerlerinin tanıtımının yapıldığı baslıklar ile "Rota Harita"; "Güvenli Alışveriş"; "Ulaşım"; "Acil Durumda"; "Biz Kimiz" başlıklı yardımcı ve bilgilendirici baslıklar kitapçıklarda ve online olarak; "Havada ve Denizde Durum"; "Döviz Kurları" baslığı ise sadece online olarak kurulacaktır. Bu baslıklar üzerinde ziyaretçilere alternatif turizm noktaları hakkında bilgi verilirken; aynı zamanda Marmaris'te rahat ve sorunsuz bir tatil geçirmeleri için yardımcı notlar da sunulacaktır.