ODAMIZDA HİJYEN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Friday, 29.08.2014

Marmaris Ticaret Odası ve Marmaris Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla odamızda aşçılar için düzenlenen ilk Hijyen eğitimi tamamlandı.

Sağlık, İçişleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından, 05/07/2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Hijyen Yönetmeliği kapsamında, hijyen eğitimlerinin gıda üretimi ve perakende işyerlerinde işletmelerin, sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları hükmüne yer verilmiştir. Bu nedenle, üzerinde durulan eğitimin alınması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu yönetmelik kapsamında, Bakanlıklar veya mahalli idareler tarafından yürütülecek denetimler ile belgeli personel çalıştırılmadığı tespit edilen işletmelere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında işlem yapılarak, 250-TL'den 1.000-TL'ye varan cezai işlem uygulanacaktır.

Odamız ile Halk Eğitim arasında yapılan işbirliği neticesinde hijyen kursu için mesleğe göre Odamız tarafından ön kayıtlar alınmaktadır. 1. Grup başvurular tamamlanmış ve ilk hijyen kursu Aşçılara verilmiştir. 39 kişinin katıldığı kursun sonunda yapılan sınavda tüm kursiyerler başarılı olmuştur.

Hijyen eğitimlerimize Servis bölümü ile devam edilecektir. Ön kayıt yaptıran Servis alanındaki personeller için eğitim Cuma günü 09:00'da Odamızda gerçekleştirilecektir.