MARMARİS BASINI İLE BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISININ 2. GERÇEKLEŞTİ

Friday, 29.08.2014

15 MAYIS 2014 PERŞEMBE – MARMARİS BAL EVİ

Odamızın akreditasyon çalışması süresinde; 28 Şubat 2014 yerel basın mensupları ile yapmış olduğumuz "bilgi paylaşım" toplantısının 2. Ayağını Marmaris Bal Evi- Osmaniye Köyünde Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Baysal ve yerel basın mensuplarının katılımıyla15 Mayıs 2014 Perşembe günü gerçekleştirdik.

Geka işbirliği ile Marmaris Ticaret Odası tarafından hayata geçirilecek olan "ROTA MARMARİS" projesi hakkında, odamızın Akreditasyon çalışma süreci hakkında ve 28 Şubat tarihinde basın temsilcileri ile yapmış olduğumuz toplantıyı tekrar gündeme getirerek fikir alışverişi yapıldı.

Rota Marmaris Nedir?

"Rota Marmaris Projesi, GEKA'ya, turizm altyapısı ile sunulmuş proje olup, amacımız Marmaris'in tarihini, kültürünü, tatlarını, doğasını, gastronomisini ziyaretçilere tanıtmak için bir alt yapı kurmaktır" diyen Proje sorumlusu Miray Apak, konuşmasına şöyle devam etti: "222bin TL lik bütçenin 166 bin TL si Geka tarafından karşılanıyor. Proje, köylerimizde dahil, bütün Marmaris yarımadasını kapsıyor. Amacımız gelen turistte merak uyandırıp yeniden gelmesini sağlamak, her şey dahil sistemde otelin içinde kalan müşteriyi dışarı çıkartıp harekete geçirmek ve bütün bu farklılıklarımızı onlara tanıtmak. Bunun içinde yerel halkı da içine katarak tanıtım ve bilgilendirme stratejileri gerçekleştireceğiz. Rota Marmaris alt yapısından bahsedersek, bildiğiniz gibi akıllı uygulamalar, web sayfamız, sosyal medya, artık en ucuz ve en çok kişiye ulaşımı sağlayan yöntem. Dedi.

Toplantının 2. bölümünde, MTO Yönetim Kurulu Başkanı Baysal toplantının basın mensuplarına Şubat ayında yapılan toplantıda not edilen öneri maddelerine ek fikirlerinin olup olmadığını sordu, ve yeni öneriler üzerinde fikir alış ver