TOBB Ata’nın Huzurunda

Friday, 29.08.2014

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Hisarcıklıoğlu Anıtkabir Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk,

İş dünyamızın çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yöneticileri ve delegeleri olarak, 70'inci Genel Kurulumuz öncesinde huzurunuzdayız.

Büyük fedakârlıklarla kurulan bu vatan, bize en büyük emanetinizdir. Türk iş dünyası olarak görevimiz, bıraktığınız bu emanete ve aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkarak, çok çalışmak ve medeniyet yarışında en yüksek noktaya ulaşmaktır.

Çizdiğiniz yolu, gösterdiğiniz hedefleri asla unutmayacağız.

Bu yıl, huzurunuza buruk duygularla geldik. Geçtiğimiz günlerde Soma'da çok acı bir olay yaşadık ve milletçe yüreğimiz yandı. Dileğimiz, dualarımız, ölen şehit kardeşlerimiz ve geride bıraktıkları sevdikleri için birleşti.

Yüce Atam,

Camia olarak, başta siz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin düşmanlardan temizlenmesinde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında canları pahasına savaşan tüm şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.

Kimsenin şüphesi olmasın ki emanetiniz, ilelebet payidar kalacaktır.

Büyük camiamız, Türk hür teşebbüsüne gösterdiğiniz güven, bizlere kazandırdığınız umut ve enerji ile birlik ve beraberlik içerisinde büyümenin liderliğini yapmayı, zor olanı başarmayı kendisine kutsal bir görev addetmiş olarak, yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor."