MTO, ATSO (ARTVİN TİCARET VE SANAYİ ODASI)’YLA KARDEŞ OLDU.

Friday, 29.08.2014

Türkiye'nin en kuzey doğusu ve en güney batısında yer alan yerleşim merkezlerinin ticaret odaları kardeş oldu. Marmaris Ticaret Odası (MTO) ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında düzenlenen kardeş oda protokolü 5 Haziran 2014 Perşembe günü törenle imzalandı.

MTO Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel liderliğindeki 10 kişilik ATSO heyeti ile MTO'nun Meclis Başkanı Ali Kansu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Malik Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

urulu Başkanı Kurtul Özel, törende yaptığı konuşma sırasında, MTO'yla birlikte Edirne ve Hakkâri'deki ticaret odalarıyla da kardeş olmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Özel, "Hem Edirne hem de Hakkari'deki görevdaşlarımla konu hakkında görüştüm. Onlar da projemizi memnuniyetle karşıladı. Adı geçen dört Oda'nın meclislerinden çıkacak kararları doğrultusunda, projenin en kısa sürede hayata geçeceğine, kardeşliğimizin, Tüm Türkiye'yi kucaklayacak şekilde dört köşe olacağına inanıyorum" dedi.

MTO Meclis Başkanı Ali Kansu da, Özel'in projesini desteklediklerini belirtti. Artvin ve Marmaris'in hemen her yönüyle tanıtıldığı imza töreninde konuşan Ali Kansu, MTO'nun da Bartın ve Antakya ticaret odalarıyla kardeş olmak için girişimlerde bulunduklarını, Antakya'dan olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Kansu, öte yandan ATSO ile birlikte, turizmde bilgi alışverişi, AB projelerinin hazırlanması, Artvin'de Marmaris, Marmaris'te Artvin kültür evlerinin açılması ve mesleki eğitim konularında işbirliği yapmayı kararlaştırdıklarını da ifade etti.

Konuşmaların ardından, iki tarafın da hem Artvin hem de Marmaris'in ekonomik ve kültürel kalkınmışlığına katkı sağlayacağına inandıkları kardeşlik protokolüne Kurtul Özen ile Ahmet Malik Yavuz imza attı.

İmza töreni sonrası Ahmet Malik Yavuz; odamızın faaliyetleri ve Marmaris hakkında detaylı sunum sundu. Ayrıca iki taraf, yörelerine özgü ürünlerden oluşan hediyeleri birbirlerine sundu. MTO binasının bahçesine, dost ve kardeş nişanesi olarak bir zeytin fidanı dikildi.

MTO Meclis Başkanı Kansu; aynı ülke topraklarında farklı coğrafi iklimlerin teneffüs eden insanların ortak hareket etmesinin, birlikte çalışmasının hem bölgeleri, hem de ülke adına çok yararlı olacağını belirtti.

İki oda arasında protokol imzalandıktan sonra ATSO 3 gün boyunca Odamızın misafiri oldu ve Marmaris'in tanıtılması için birçok ziyaretlerde bulunuldu. Özellikle Marmaris Bal Evi'ne büyük ilgi gösteren ekip, en yakın zamanda düzenlenmesi planlanan festival ve etkinliklerde Artvin standı açmak istediklerini belirttiler. Bu tür bir projenin Artvin için büyük önem taşıdığını ve örnek alınarak Artvin'de de uygulanabilmesi için çaba göstereceklerini ileten Kurtul Özel, Marmaris Ticaret Odası'nı tebrik etti.

Daha sonra ekibe, Marmaris'teki alternatif turizm alanlarının tanıtımı gerçekleştirildi.