HİNDİSTAN BAŞKONSOLOSUNDAN MEHMET BAYSAL’A NEZAKET ZİYARETİ

Friday, 29.08.2014

Hindistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal'ı makamında ziyaret etti.

Hindistan Başkonsolosu Gupta, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaparak; İklim ve ekonomik olarak Muğla ve ilçeleri ile benzer karakteristik özelliklerde olan Hindistan şehirlerinin Ticaret Odaları birlikte hareket ederek, iki ülke vatandaşlarının ve destinasyonların birbirlerini daha iyi tanımaları sağlanabileceğini, Türkiye'de ve Hindistan'da ki tanıtım ve reklamların arttırılmasının gerekliliğini, karşılıklı vize uygulamasının kaldırılması ile her iki ülke ziyaretçi sayılarında artış olabileceğini ifade etti.

Ayrıca Gupta ve Baysal; ikili ilişkileri birlikte karşılıklı daha ileriye nasıl götürebileceklerini konuştu. Hindistan-Türkiye ilişkileri, Marmaris ve Hindistan arasındaki kültürel ilişkilerin ve turizmin geliştirilmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baysal; ilişkilerin kuvvetlenmesi ve karşılıklı turizmin canlanması için ticaret odası olarak çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı plaket takdimi ile birlikte son buldu.