Odamızda açılan vize başvuru ofisi vize vermeye devam ediyor.

Friday, 26.09.2014

Son yıllarda hızla gelişen Türkiye -Yunanistan ilişkilerinde Ege kıyıları ve adalarda turist sirkülâsyonu arttı. Vize ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak ve kolaylaştırmak için Marmaris Ticaret Odası Bünyesinde Marmaris’e vize işlem ofisini açtık. Vize kolaylığı hem turizm hem de ekonomik ilişkileri daha da güçleştirecektir.  AyrıcaMuğla,Fethiye ve Marmaris'te yaşayan tüm vatandaşlarımız bundan böyle Marmaris Ticaret Odası'na başvurarak vize ve pasaport işlemlerini halledebilirler.

Marmaris Ticaret Odasında hizmete giren vize başvuru ofisi aracılığıyla Yunanistan’a ve AB ülkelerine Shengen vizesi vermeye 05 Mayıs 2014 tarihinden itibaren devam etmektedir.

Haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde hizmet veren vize ofisine; bugüne kadar 345 kişi başvuruda bulunmuştur.

25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometri sistemine geçilmiş ve kişilerin vize başvuruları için birebir kendilerinin ofise gelmesi ve parmak izi vermeleri gerekmektedir.

0 – 12  yaş grubu için 60 tl

12 yaş ve üstü kişiler içinse 240 tl ücret ödemektedir.